Εύα Τσάγκλα- Mανωλαράκη
11.00

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ludwig van Beethoven - Sonata Op.13 N.8 "Pathetique"
 
Frédéric Chopin - ballade Op.23 N.1 
 
Alberto Ginastera - Danzas Argentinas Op.2 "La danza de la moza donosa" 
 
Aram Khachaturian - Album from Children vol.1 N.4 "On a Birthday" 
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύα Τσάγκλα-Μανωλαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. H ενασχόλησή της με το πιάνο ξεκίνησε στο μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Παλλήνης με καθηγήτρια την Ελένη Νταφέκα. Το 2015 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Έπειτα από αίτηση μεταγραφής της, το 2017, συνέχισε τις σπουδές της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη.
Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους: Hideyo Harada, Claudio Curro Dossi, Solungga Liu, Dmitry Rachmanov, Robert Saterlee, Alain Lefèvre κ.α. Έλαβε το πτυχίο του πανεπιστημίου το 2021 και το δίπλωμα πιάνου το 2022.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και σόλο καθ' όλη την διάρκεια των σπουδών της και μετά με μεγαλύτερα κέντρα: την Ιόνιο Ακαδημία, το Σπυροπούλειο κέντρο πολιτισμού, το Αττικό Ωδείο Αθηνών, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το 2019 μέχρι το 2021 συνεργάστηκε με την φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος ως καθηγήτρια πιάνου. Από το 2023 έχει παίξει ως πιανίστα στην μικτή χωροδία ενηλίκων του Piano Plus Festival, στην παραγωγή του «The Phantom of the Opera» στο Christmas Theater, στο παιδικό μουσικό θέατρο «Το καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns σε μεταγραφή του Αλέξανδρου Γκόνη καθώς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής «Η Όπερα διαδραστικά στα σχολεία. Η Ωραία Ελένη, του Όφενμπαχ» σε μεταγραφή του Κορνήλιου Σελαμσή.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ