Piano City Athens - Ιστορία

Το Piano City® ξεκίνησε από τον Andreas Kern, έναν καλλιτέχνη και οραματιστή από το Βερολίνο.

Η ιδέα του φέρνει κοντά ανθρώπους από όλον τον κόσμο μέσω της μουσικής. Με πόλη εκκίνησης το Βερολίνο, κάθε πόλη γίνεται ένας τόπος όπου η μουσική και ο πολιτισμός εκτιμώνται, υποστηρίζονται και απολαμβάνονται,όχι μόνο σε επίπεδο διεθνούς φήμης, αλλά και σε ευρύ ιδιωτικό επίπεδο.

Η ομάδα μας πριν κάποια χρόνια παρακολούθησε το Piano City Berlin, εντυπωσιασμένοι από την καινοτομία του συγκεκριμένου φεστιβάλ αποφασίσαμε να οργανώσουμε το Piano City για πρώτη φορά το 2023 στην Αθήνα. Το κοινό αγκάλιασε το φεστιβάλ πλημμυρίζοντας όλα τα σημεία που φιλοξενούσαν κοντσέρτα! Η πόλη πλημμύρισε με ήχους πιάνου!

 Η Αθήνα αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς μουσικού κινήματος Piano City!

Το Piano City έχει ήδη διοργανωθεί σε πολλές μητροπόλεις: Μαδρίτη, Μιλάνο, Νέα Υόρκη κ.α.

Τι συνέβει στο Piano City 2023

Τρεις μέρες (12, 13 και 14 Μαΐου) γεμάτες μουσική, ευφορία, χαμόγελα. Οι νότες πλημμύρισαν πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, μουσεία, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, σπίτια. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανερχόμενα αστέρια, αλλά και μαθητές πιάνου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτής της πόλης.

97 κοντσέρτα πραγματοποιήθηκαν, όλα ασφυκτικά γεμάτα από ανθρώπους που θέλησαν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Πολλοί ήταν αυτοί που έφτιαξαν την δική τους μουσική διαδρομή και παρακολούθησαν πολλά από τα κοντσέρτα, τρέχοντας από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο, για να μην χάσουν ούτε νότα! Άλλοι, απλώς περαστικοί, στέκονταν έκπληκτοι μπροστά στο θέαμα ενός πιάνου με ουρά στη μέση του δρόμου και στο άκουσμα των έξοχων μελωδιών που γέμιζαν τον χώρο σκεπάζοντας την βουή της πόλης.

Η επιτυχία των house concerts, των κοντσέρτων στα σπίτια, ήταν μια μεγάλη έκπληξη! Οι μουσικοί άνοιξαν τα σπίτια τους και έπαιξαν για όσους χωρούσε το σαλόνι τους, για ένα «μικρό» κοινό, που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν πολύ μεγάλο! Σε απόσταση αναπνοής, πιανίστες και θεατές απόλαυσαν τον μουσικό διάλογο, έχοντας την ευκαιρία μετά το κοντσέρτο να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες και να συνομιλήσουν μαζί τους.

To Piano City Athens έδειξε από την πρώτη κιόλας φορά πόσο διψάει το κοινό για ποιότητα στην ζωή του, πόσο διψούν οι καλλιτέχνες για ευκαιρίες να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο ευρύ κοινό και πόσο πολλούς ταλαντούχους μουσικούς διαθέτει αυτή η χώρα.

Ο δρόμος άνοιξε, το επόμενο Piano City ετοιμάζεται ήδη να κατακτήσει πάλι τις καρδιές των Αθηναίων και, γιατί όχι, να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά:

- 32 δημόσιες συναυλίες

- 47 συναυλίες σε Ωδεία

- 18 house concerts

- 7.700 άτομα περίπου παρακολούθησαν το φεστιβάλ

- 124 μουσικοί συμμετείχαν

- 50 δημοσιεύσεις σε media

- 15.000 επισκέψεις στο site του Piano City Athens

- 1.621.196 impressions

View the embedded image gallery online at:
https://www.pianocityathens.gr/istoria#sigProIdc6c53b2055

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ