Δάφνη Παρλιάρου
18.00-19.10

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το μουσικό μας ταξίδι ξεκινά με δύο πρελούδια και Φούγκες της μουσικής ιδιοφυΐας του Μπαρόκ του J. S. Bach (1685-1750), που υμνούν τόσο την πνευματικότητα, όσο και τη χαρά της ζωής.

Κατόπιν ο Scarlatti (1685 –1757) θα μας γοητεύσει με το λυρισμό του Ιταλικού Μπαρόκ και ο μοναδικός Beethoven (1770 – 1827), θα μας ταξιδέψει στον κλασικισμό, με μία σονάτα γεμάτη κέφι και χιούμορ.

Με την παθιασμένη μουσική του Ρομαντικού Franz Liszt (1811 - 1886), θα βιώσουμε έντονα χρώματα και βαθιά συναισθήματα και θα κλείσουμε με τους μαγικούς ήχους του Ιμπρεσιονιστή Debussy (1862 - 1918) να λαμπυρίζουν σαν σταγόνες δροσιάς στα ανοιξιάτικα φύλλα...

  • Johann Sebastian Bach: Πρελούδιο και Φούγκα Νο 22, in C Minor
  • Πρελούδιο και Φούγκα Νο 10, in E Minor
  • Domenico Scarlatti: Sonata K.466, in F Minor
  • Ludvig van Beethoven: Piano Sonata No 18, Opus 31, Nr3
  • Franz Liszt: Années de pèlerinage, Vallée d Oberman
  • Claude Debussy: Rêverie

Διάρκεια 70 λεπτά

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δάφνη Παρλιάρου γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ξεκίνησε να μελετά πιάνο 5 χρονών στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, με την αείμνηστη Ασπασία Κανατσούλη.

Στα 18 της, έχοντας φτάσει στην Γ' Ανωτέρα φοίτησε και πήρε πτυχίο στην Αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ , Θεσσαλονίκης, διακόπτοντας τις σπουδές της στο πιάνο αλλά όχι και την επαφή της με τη μουσική, μια που συνέχισε να παίζει αυτοσχεδιαστικά για τη δική της ευχαρίστηση.

Χρόνια μετά, έχοντας φτιάξει οικογένεια και ασχοληθεί βαθιά με τη Yoga και το διαλογισμό, επέστρεψε στο Εθνικό Ωδείο, με την καθοδήγηση της Κας Μαρίας Κανατσούλη και της Κας Μάγδας Νικολαΐδου.

Περνώντας με επιτυχία τις εξετάσεις δεξιοτεχνίας και τεχνικής, βρίσκεται τώρα στην τελική ευθεία για τον στόχο της, το δίπλωμα της στο πιάνο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Lilia Boyadjieva, Τίτο Γουβέλη και Uwe Matschke και έχει πάρει μέρος σε συναυλίες στην αίθουσα συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και στον Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός.ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ