Λήδα Ψαράκη
20.30-21.30

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το μουσικό ταξίδι αυτού του House Concert ξεκινάει χρονικά από τα τέλη του 19ου αιώνα και εκτείνεται μέχρι τις αρχές του αιώνα μας.

Θα ακούσουμε την πρώτη Gnossienne (1890) του Γάλλου μινιμαλιστή συνθέτη Erik Satie, γνωστή για το ελεύθερο μέτρο της και την πειραματική διάθεση του δημιουργού. Σε πιο σύγχρονο minimal ύφος ακολουθεί το έργο “Fly” (2006) του Ιταλού Ludovico Einaudi. Στη συνέχεια, θα ερμηνευτούν δύο από τα σημαντικότερα έργα για πιάνο του σπουδαίου εκπρόσωπου του ρομαντισμού Johannes Brahms, οι Ραψωδίες no 1 και no 2 (1880). Ακολουθούν δύο αποσπάσματα από το μπαλέτο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του μεγάλου Ρώσου συνθέτη του 20ου αιώνα Sergei Prokofiev, σε δική του διασκευή για πιάνο (Ten pieces for Piano - 1937). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την Toccata (1932) του Αρμένιου συνθέτη Aram Khachaturian, γνωστού για το ιδιαίτερο ύφος του, που συνδυάζει το αρμένικο φολκλόρ στοιχείο με τη σύγχρονη μουσική.

  • Erik Satie: Gnossienne no 1
  • Ludovico Einaudi: Piano Solo - "Fly"
  • Johannes Brahms: Rhapsody no 1, Opus 79, No 1
  • Johannes Brahms: Rhapsody no 2, Opus 79, No 2
  • Sergei Prokofiev: Romeo and Julia - "Lily Dance of the Maidens", Opus 75
  • Sergei Prokofiev: Romeo and Julia - "The Montagues and Capulets", Opus 75
  • Aram Khachaturian: Toccata, Opus 11

 Διάρκεια: ~ 50' - 55'

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η σχέση μου με το πιάνο ξεκίνησε από όταν ήμουν 6 ετών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου παίρνοντας το Δίπλωμα Πιάνου στο Εθνικό Ωδείο. Έχω διδάξει στο παράρτημα Αλίμου του Εθνικού Ωδείου, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκω στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Παράλληλα, διδάσκω πιάνο και αναλαμβάνω τη μουσική διδασκαλία και την πιανιστική συνοδεία σε τραγουδιστές, σε ιδιωτική βάση. 

Έχω σπουδάσει Κλασικό Τραγούδι (Εθνικό Ωδείο, Ωδείο Αθηνών). Υπήρξα μέλος της παιδικής χορωδίας, που συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ έχω συνεργαστεί ως μονωδός με την Όπερα Νέων. 

Τα χρόνια του κορωνοϊού σπούδασα Σύνθεση Μουσικής για Κινηματογράφο. Τον περασμένο Σεπτέμβρη η ταινία “Beyond Time” την οποία επένδυσα μουσικά, προβλήθηκε στο "Children Short Film Festival" στο Παρίσι και στο "Greek International Film Festival Tour of Canada” στο Τορόντο. 

Εκτός από μουσικός εργάζομαι και ως ψυχοθεραπεύτρια - ΜΑ in Humanistic Integrative Counselling & Psychotherapy, Middlesex University.

Τέλος, είμαι Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ).

 

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ