ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Εμπνευσμένη από την musica poetica, θα παρουσιάσω έργα από τον κύριο  εκπρόσωπο της σύλληψης αυτής που δεν είναι άλλος από τον Johann Sebastian Bach. Τα κομμάτια  που θα ακουστούν θα είναι από το καλοσυγκερασμένο κλειδοκύμβαλο, τις παρτίτες, τα μικρά πρελούδια και φούγκες. Στην τέχνη του Bach ακούω εκτός από την θρησκευτικότητα έντονα  ρομαντικά και λυρικά στοιχεία τα οποία θέλω να αναδείξω και βέβαια να μεταφέρω το συναίσθημα και το πνεύμα που φέρει μέσα της η λόγια μουσική. 

 Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύσω κάποια  μικρά έργα της ρομαντικής περιόδου. 

  1. Petitis Preludes et fughettes (μικρά πρελούδια και φούγκες), J.S. Bach: δύο μικρά πρελούδια (ΒWV 933,935) , μία μικρή φούγκα σε δύο φωνές(BWV 961).
  2. Das wohltemperierte Klavier 1 (το καλοσυγκερασμένο κλειδοκύμβαλο),  J.S. Bach,ένα πρελούδιο (BWV 846).
  3. Sechs Partiten BWV 825-830 , J.S.Bach (έξι παρτίτες), ένα μινουέτο από την πρώτη παρτίτα. 
  4. 2 Σονατίνες της ρομαντικής περιόδου ή κάποια κομμάτια.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ξεκίνησε το πιάνο σε ηλικία 7 ετών. Παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας και κλασικής μουσικής από την ηλικία των 12 ετών στο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου Αργολίδος. Εκεί ολοκλήρωσε την προκαταρκτική και κατωτέρα τάξη. Έκτοτε δοκιμάστηκε σε διάφορα είδη μουσικής , εξερευνώντας το blues, την ροκ και την ηλεκτρονική μουσική,παίζοντας ερασιτεχνικά κρουστά και synthesizer αλλά επίσης δουλεύοντας και ως dj. Αφοσιώθηκε στις πανεπιστημιακές σπουδές στην κλασική φιλολογία και αποφάσισε παράλληλα να συνεχίσει το κλασικό πιάνο στο οποίο οφείλει την λατρεία της για την μουσική. Αγαπάει την όπερα και το ρομαντικό Lied. Φιλοδοξεί, το κλασικό πιάνο να γίνει ο β κύκλος σπουδών της. Σήμερα προετοιμάζεται για την κατάταξη στην τρίτη μέση τάξη κάνοντας μαθήματα κλασικού πιάνου και θεωρίας με την κ.Παπαδοπούλου Δανάη.  ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ