Λεπτομέρειες Προγράμματος

Ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης θα παρουσιάσει στο Πεδίο του Άρεως το Σάββατο στις 13 Μαΐου και ώρα 19:00 την σονάτα «Πανσέληνος». Το έργο αυτό συνέθεσε το 1985 ο Αλέξανδρος Χάχαλης όταν ζούσε στην Νέα Υόρκη και έχει πάρει διάφορες μορφές κατά την διάρκεια των δεκαετιών, π.χ.

NEIL ARMSTRONG 1930-2012 / ALEXANDROS HAHALIS, KATERINA MINA, FULL MOON, PANSELINOS, STARMUS 2014.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιάσει την τελευταία του μορφή ως σονάτα σε έξη μέρη.Αγάπη Παπαμήτσου,  φιλική συμμετοχή.

Βιογραφικά

Αλέξανδρος Χάχαλης

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, διεθνώς γνωστός ως Alexandros Hahalis. 

Θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής. διαχρονικό, αρχέγονο, προοδευτικό, επαναστατικό, επικό και σατυρικό. Σπούδασε κλασική σύνθεση στο Aaron Copland School Νέας Υόρκης. 

Έχει συνθέσει για διάσημους γλύπτες & ζωγράφους (Σπυρόπουλος, Στάμος, Walderedo De Oliveira), έχει δώσει παραστάσεις σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς και φεστιβάλ παγκοσμίως (La Mama Theater της Νέας Υόρκης), Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν (BAM), Παν/μιο Rochester, Art Carnuntum (Αυστρία), Libertas (Κροατία), Due Mondi (Ιταλία), Τοπ Καπί (Κων/πολη), Τελετή Ολυμπιακής Φλόγας 2004 (Αρχαίο στάδιο Δελφών), Μαραθών 2500 Έτη Φωτός (Τύμβος Μαραθωνομάχων), Ευγενίδειο Πλανητάριο, Αρχαία Πέλλα, Παν/μιο Αθηνών, Ζάππειον κ.ά. 

Ιδρυτής του Διεθνούς Συνεδρίου Επιστημών & Τεχνών ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ  με επιστήμονες και καλλιτέχνες διεθνώς αναγνωρισμένους. 

2020 Τηλεσπερίδα “Ευριπίδης-Θερμοπύλαι-Σαλαμίς, 2500 Έτη Φωτός με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών και της πολιτικής.

Τον Αύγουστο του 2022 ο Αλέξανδρος Χάχαλης και η παγκοσμίου εμβέλειας σοπράνο Giorgia Fumanti ένωσαν τις δυνάμεις τους και απέτισαν φόρο τιμής στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, με τρεις παραστάσεις. Ένα μουσικό αμάγαλμα, αποτελούμενο από διάσημες συνθέσεις τού μεγάλου Έλληνα δημιουργού και από έργα τού Αλέξανδρου Χάχαλη, εμπνευσμένα αποκλειστικά από τον «πνευματικό του πατέρα», τον ξακουστό Vangelis.

Αγάπη Παπαμήτσου 

Αγάπη Παπαμήτσου, υψίφωνος. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Πήρε Δίπλωμα Μονωδίας “Άριστα" παμψηφεί και βραβείο στο Ωδείο Αθηνών με τη Χαρά Σαββίνο.

Έχει συνεργαστεί 10 χρόνια με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην παιδική σκηνή αλλά και στην οπερέτα.

Έχει ερμηνεύσει τα κατά Ματθαίον Πάθη του Bach στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Helmut Rilling της Ακαδημίας Bach της Στουγκάρδης. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον 6ο Διεθνή διαγωνισμό Λυρικού τραγουδιού στη Ρόδο.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα χορωδιακά σύνολα, της ΕΡΤ, Δήμου Αθηναίω, Fobs Musicalis.

Έχει συμμετάσχει σε δίσκους και συναυλίες τού Αλκίνοου Ιωαννίδη, και συναυλίες των Μίκη Θεοδωράκη, Μιχάλη Κακογιάννη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημ. Παπαδημητριου, Λάκη Χαλκιά, Κώστα Χατζή, με τοὺς διεθνούς φήμης μονωδούς, Μάριο Φραγκούλη και την Μαρίτα Παπαρίζου. Με τον συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία 12 έτη. Διδάσκει ερμηνεία και έκφραση στο έντεχνο και κλασσικό τραγούδι, σε ωδεία της περιοχής των Αθηνών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ