Μαριλένα Σουρή
11.00 - 14.00

Λεπτομέρειες προγράμματος 

 

Πόσο συχνά συναντάτε ένα πιάνο στη Λεωφόρο Μεσογείων;

Το Ερρίκος Ντυνάν αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη της μουσικής στη Υγεία, συμμετέχει στο Piano City Athens. Έξω από το νοσοκομείο, ένα πιάνο προσκαλεί τη γειτονιά και τους περαστικούς σε μια μουσική εμπειρία.

Για μία μέρα, την Παρασκευή 12 Μαΐου από τις 11:00 ως τις 13:30, η κεντρική είσοδος του Νοσοκομείου θα πλημμυρίσει μελωδίες, που θα «μιλήσουν»… θεραπευτικά στην καρδιά και στο μυαλό όσων παρευρεθούν. 

Η πιανίστα Μαριλένα Σουρή θα παίξει από Rachmaninoff μέχρι  Ravel. Από νησιώτικους γνωστούς σκοπούς μέχρι αγαπημένα κομμάτια από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

Ένα πρόγραμμα με έντονες εναλλαγές και διαφορετικούς ρυθμούς σας προσκαλεί σε ένα μουσικό διάλειμμα στο κέντρο της πόλης.

Βιογραφικό 

Η πιανίστα Μαριλένα Σουρή γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το LUCA School of Arts/Lemmensinstituut (Leuven, Βέλγιο) με Μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΑ piano performance) υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης πιανίστα Alan Weiss. Από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάζεται ως συνοδός και βοηθός μουσικής προετοιμασίας της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ και εμφανίσεις με ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Ρουμανία, Πορτογαλία, συμμετοχές σε φεστιβάλ, καθώς και σύμπραξη ως σολίστ με τη LUCA Chamber Orchestra και τη Sinfonietta Αθηνών. Ακόμη, έχει εργαστεί ως βοηθός μαέστρου στις οπερέττες του Θ. Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος» (2013),«Σατανερί» (2014), καθώς και στην όπερα του Θοδωρή Αμπαζή «Η Βασίλισσα του χιονιού» ( 2014-2015). Μελέτησε με τη διακεκριμένη πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λεϊμονή, με την οποία απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο, καθώς και Diplôme Superieur από τη Schola Cantorum de Paris. Ακόμη, παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου και συνοδείας baroque (basso continuo) με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Ως τσεμπαλίστα, έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και με ποικίλα σύνολα παλαιάς μουσικής. Έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ το 2018 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ