Κριστίν Τοκατλιάν
11.00-17.00

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για δεύτερη χρονιά, η καταξιωμένη πιανίστα και καθηγήτρια του Deree – The American College of College, Δρ. Κριστίν Τοκατλιάν θα παραδώσει ένα σεμινάριο πιάνου στο πλαίσιο του Piano City Athens 2024.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου 2024, στο 7ο Αμφιθέατρο του Deree-ACG. Σπουδαστές της μέσης και της ανωτέρας σχολής, πτυχιούχοι, διπλωματούχοι καθώς και πιανίστες στην αρχή της επαγγελματικής τους διαδρομής προσκαλούνται να ερμηνεύσουν έργα επιλογής τους.
Το masterclass θα καθοδηγήσει τους νέους πιανίστες σε εξειδικευμένες τεχνικές και θα γίνει συζήτηση για την κατανόηση του μουσικού κειμένου με σκοπό την λεπτομερή ανάγνωση της παρτιτούρας και την προσωπική ερμηνεία.
Η διδακτική ώρα θα είναι 30 λεπτά για την μέση σχολή, 40 λεπτά για την ανωτέρα και 50-60 λεπτά για πτυχιούχους και διπλωματούχους. Για περισσότερες λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Christine Tokatlian
Concert Pianist
Assistant Professor of Music & Music Performance, FRSFPA @Deree-ACG

Η Κριστίν Τοκατλιάν, είναι μια δεξιοτέχνης πιανίστα που έχει λάβει εξαιρετικούς επαίνους για τις ακαδημαϊκές της διακρίσεις αλλά και τη γεμάτη πάθος ερμηνεία της. Το 2008 της απονεμήθηκε το βραβείο Ελένη Μυκονίου, από την Ακαδημία Αθηνών. Απόφοιτος του Royal College of Music (PGDip, ταξη Yu Chun Yee & Bernard Roberts), του Deree-The American College of Greece (ΒΑ in Music, ταξη Δημήτρη Τουφεξή) και του Εθνικού Ωδείου (Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και Πρώτο Βραβείο και Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης, τάξη Μανώλη Κοκκάλη)  έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, τη Νέα Υόρκη, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Λίβανο, την Κωνσταντινούπολη και την Αρμενία. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα κλασικών, ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών, καθώς και πειραματική μουσική. Το 2010 ερμήνευσε το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Α. Χατσατουριάν σε Α' εκτέλεση με τη ΚΟΘ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Κριστίν μεταδίδει τις γνώσεις της μέσω της διδασκαλίας, καθώς είναι επίκουρη καθηγήτρια του Μουσικού Τμήματος στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, όπως επίσης και καθηγήτρια πιάνου στο Μαιάνδριο Ωδείο. Το ενδιαφέρον της για την Αρμενική μουσική την οδήγησε στη βαθύτερη έρευνά της, στο πλαίσιο του Διδακτορικού προγράμματος στο Chichester University με θέμα διατριβής: Redefining Armenian Musical Identity, παρουσιάζοντας μελέτες σε συνέδρια στην Αθήνα, το Λονδίνο, το Βερολίνο, την Κωνσταντινούπολη και τη Λετονία. Το CD Armenian Piano Images, με έργα σύγχρονων Αρμενίων συνθετών, κάποια από αυτά σε Α' παγκόσμια εκτέλεση λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό της.

Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην νέα σύγχρονη δημιουργία.

Η Κριστίν είναι μέλος επιτροπών εθνικών διαγωνισμών και δίνει σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι μαθητές της έχουν διακριθεί  και βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ