Σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου #Ρυθμοί
19.30-21.00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΩΔΕΙΟΥ

Ένα σχολείο μουσικής, ένα εργαστήρι λόγου και τέχνης, σε ένα περιβάλλον όμορφο, ζεστό, φιλόξενο κι ελπιδοφόρο.

Ιδρύσαμε τους #Ρυθμούς γιατί θέλαμε να στεγάσουμε με ασφάλεια τα όνειρά μας για έναν χώρο τέχνης  δημιουργικό και
πολύπλευρο, με ανθρωπιστικές ιδέες και παιδαγωγικά ιδεώδη. Θέλαμε τα παιδιά μας να εκφράζονται ελεύθερα, αλλά κι εμείς με τη σειρά μας να δώσουμε και να πάρουμε μουσική,  έκφραση, ιδέες, αγάπη, χαρά, πολιτισμό!
Για να μάθουν τα παιδιά μας με τη σειρά τους, να αναζητούν το ωραίο, το όμορφο, την ποιότητα – στην Τέχνη, αλλά και στη ζωή τους. Γιατί η μουσική και η τέχνη αφορούν ΟΛΑ τα παιδιά.Στο Ωδείο μας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση, από την πολύ τρυφερή παιδική ηλικία μέχρι την ωρίμανση ενός επαγγελματία κλασσικού μουσικού. Προσφέρουμε, επίσης, ένα πρόγραμμα μουσικών γνώσεων τέτοιο, που χαρίζει γνώση και χαρά και στον ερασιτέχνη μουσικό διδάσκοντας σύγχρονη μουσική, τζαζ, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.
Έχουμε ακόμα πολλά όνειρα. Το πιο σπουδαίο, είναι να βλέπουμε τους μαθητές μας να χαμογελούν και να καμαρώνουμε την πρόοδό τους.
Το Ωδείο #Ρυθμοί με μεγάλη χαρά συμμετέχει για δεύτερη φορά στο piano city Athens, με συναυλία μαθητών αλλά και καθηγητών. Τη συναυλία μας ανοίγουν οι μικρότεροι μαθητές μας που ήταν ήδη έτοιμοι με συναυλιακό πρόγραμμα και συνεχίζουμε με μαθητές διαφόρων τάξεων που ανεβαίνουν βαθμιαία σε επίπεδο.
Η συναυλία του πρώτου μέρους ολοκληρώνεται με τους ικανότερους των μαθητών μας, ενώ το δεύτερο μέρος ανοίγουν προχωρημένοι μαθητές μας της Ανωτέρας τάξης. Η συναυλία μας θα κλείσει με μικρό ρεσιτάλ δύο καθηγητών μας: της Μαργαρίτας Κουτσούκου και του Δημήτρη Κρεατσούλα.
Ελάτε να ακούσετε τους μικρούς μας μαθητές να ερμηνεύουν με χαρά και δεξιοτεχνία, επιλεγμένα έργα του κλασικού Ρεπερτορίου.
Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι αυτό στο χώρο της μουσικής και της τέχνης, να  μοιραστείτε μαζί μας τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

Λεπτομέρειες Προγράμματος

 • Μιχάλης Τσιάκαλος, Καρναβάλι της Βενετίας, Παγκανίνι.
 • Αριάδνη Βεζυρίδη, Σερενάτα, Σούμπερτ.
 • Ζηνοβία Παπιδά, Sizilianisch, R. Schumann.
 • Ασημίνα Κουδούνη
 • Κωνσταντίνα Νικολάου, Ballade, Burgmüller.
 • Νάσος Καρέλας, sonatina M.Clementi, op. 36, no4, con spirito.
 • Μαρκέλλα Κατσάφαρου, Venetianisches gondellied, op 30, no6, Mendelsohn & Rumänische polka, 5, Βéla Bartók, ρουμάνικοι χοροί.
 • Γιάννης Παπαλεβέντης, Valse, grieg, op 12, no2 & Schnell-tanz, 6, Βéla Bartók, ρουμάνικοι χοροί.
 • Ευρύκλεια Ψαλλίδα, Metamorphosis one, two-moderate, flowing, P. Glass.
 • Φώτης Παρασκευόπουλος Τoccata, A. Khachaturian.
 • Mαργαρίτα Κουτσούκου*, Chacconne in d minor, Bach-Brahms, για αριστερό χέρι.
 • Δημήτρης Κρεατσούλας*, etude tableau op. 39, no 9, Rachmaninoff
                                                 Echo Lonfuno, op 25, M. Peistikos
                                                 6 little pieces, op. 19, Schöenberg.

*Καθηγήτρια, καθηγητής, στο Ωδείο #Ρυθμοί.

Βιογραφικά

Μαργαρίτα Κουτσούκου

Η Μαργαρίτα Κουτσούκου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, με την πιανίστα Σόνια Οικονομίδου αποσπώντας βραβεία διάκρισης. Συνέχισε στην Ανωτέρα σχολή παίρνοντας μέρος. Στα αφιερώματα Μουσικής Brahms & Shcubert του Ωδείου Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής.
Στο τρίτο έτος της Ανωτέρας Σχολής του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει της σπουδές της με τον διακεκριμένο πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη. Το 2017 συμμετέχει σε αφιέρωμα Bach στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και φοιτά με υποτροφία στο επόμενο έτος σπουδών της όπου και συνεχίζει προς την ολοκλήρωση του διπλώματος τον ερχόμενο Γενάρη.
Συμμετείχε στον 27ο διαγωνισμό της Societa Umanitaria στο Μιλάνο και έπειτα αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών, στο μεταπτυχιακό πιάνου με τον Θοδωρή Τζοβανάκη. Παράλληλα με τις σπουδές της στη μουσική, αποφοίτησε από το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων το 2015. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας για τρία χρόνια, ενώ πλέον λειτουργεί ως ελεύθερος επαγγελματίας. 

Δημήτρης Κρεατσούλας

Ο Δημήτρης Κρεατσούλας γεννήθηκε στη Χίο το 1999. Το 2003 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο ωδείο Αιγέας, από όπου πήρε και το Δίπλωμά του (τάξη Μίτσυς Ακογιούνογλου) με άριστα 10 και Α’ Βραβείο. Το 2017 εισήχθη στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στην τάξη ειδίκευσης πιάνου του Ιγκόρ Πέτριν από όπου αποφοίτησε με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε masterclasses καταξιωμένων μουσικών όπως: Martino Tirimo, Pablo Galdo, Δόμνας Ευνουχίδου, Βασίλη Βαρβαρέσου κ.α. Από το 2019 έχει ασχοληθεί εκτενώς με την τεχνική του πιάνου και τις σύγχρονες μεθόδους προσέγγισης. Επίσης έχει ασχοληθεί σε βάθος με την Τεχνική Αλεξάντερ* στην οποία ολοκληρώνει την εκπαίδευσή του ως καθηγητής, με τον Χρήστο Νούλη.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ