Μαθητές του Απολλώνιου Ωδείου
18.30-20.00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΩΔΕΙΟΥ

Το Απολλώνιο Ωδείο ιδρύθηκε το 1972 απο τον συνθέτη, μαέστρο και μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Δέλλιο(1927-2012). Η αρχική του έδρα ήταν ένα διατηρητέο κτήριο επί των οδών Διδύμου και Μιχαήλ Βόδα.

Η ανάγκη όμως για μεγαλύτερο χώρο οδήγησε στο σημερινό κτήριο, ένα εκλεκτικιστικού ρυθμού διατηρητέο κτήριο, κατασκευής του 1927, επι της οδού Αριστοτέλους αρ. 69.

Στα 50 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου μας πάντα συνεργαζόμαστε με σπουδαίους καλλιτέχνες, έμπειρους παιδαγωγούς όπως οι Κώστας Πασχάλης(μονωδία), Γιάννης Ζουγανέλης(τούμπα), Ναυσικά Βουτυρά(μονωδία), Άννα Βλάδου(πιάνο), Θεοδώρα Μπάκα, Στάθη Μαυρομμάτη και άλλοι.

Έχουν φοιτήσει στο κεντρικό μας Ωδείο στην Αθήνα πάνω απο 3000 μαθητές ενώ έχουν αποδοθεί περισσότεροι από 2500 τίτλοι σπουδών.

Πολύ από τους αποφοίτους μας είναι σολίστες, στελεχώνουν συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σπουδάζουν στα τμήματα Μουσικών Σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι δάσκαλοι μουσικής σε σχολεία ή ωδεία ή έχουν ιδρύσει δικά του ωδεία.

Όλοι όμως οι μαθητές που έχουν περάσει απο το Ωδείο μας είτε έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους είτε όχι, αγαπούν και εκτιμούν τη μουσική και την τέχνη.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ