Νεφέλη Μούσουρα
18.00-19.00
Η πρόσβαση στον χώρο της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με οχήματα της ΕΥΔΑΠ. Για τους καλεσμένους του PianoCityAthens 2024, θα υπάρχει αποκλειστικός χώρος στάθμευσης των οχημάτων στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, στον Οικισμό Μαραθώνα. 
Για οδηγίες, πατήστε τον χάρτη.
Ώρα Προσέλευσης 17.00

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  •  D. Scarlatti: Σονάτα σε Φα Ελάσσονα Κ.466
  •  Eric Satie: Gnossienne N.1
  •  F. Chopin: Fantaisie - Impromptu op.66
  •  W.A. Mozart: Φαντασία σε Ντο Ελάσσονα Κ.475
  •  Eric Satie: Gymnopédie N.1
  •  Sergey Rachmaninoff: Από τις «Μουσικές Στιγμές» Op.16, N.4
  •  F. Chopin: Andante Spianato e Grande Polonaise Brillante Op.22

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα σπούδασε με καθηγητές τον Αναστάσιο Πάππας στην Ελλάδα, τον Jacques Rouvier στο Παρίσι, τον Rolf Plagge και τον Imre Rohmann στην Αυστρία. Είναι αριστούχος κάτοχος Bachelor, Master και Post Graduate στην πιανιστική σολιστική ερμηνεία από το πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, ενώ είναι και αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ.   
Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στις εναρκτήριες εκδηλώσεις του φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2019, ενώ συνεργάζεται με διεθνή φεστιβάλ στη Γαλλία, την Κορέα, την Κίνα, την Ρωσία, τις Η.Π.Α, την Ιταλία και την Αυστρία. 
Έχει συμπράξει σολιστικά με μαέστρους όπως ο Christoph Eschenbach και με μουσικούς όπως οι Ivry Gitlis, Boris Berezovsky, Sergey Krylov. Τον Μάιο του 2022 έκανε το ντεμπούτο της στο Konzerthaus της Βιέννης λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και έχει παρουσιάσει κοντσέρτα για πιάνο με ορχήστρες όπως η Orchestre de l'lsle de France στο Παρίσι, Israeli Raanana Symphonette στο Τελ Αβίβ, I Maestri Orchestra of London, Ton der Jugend Orchester Wien, Armonia Atenea Orchestra, “Mihail Jora" Symphony Orchestra Bacau, Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών, Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, Κρατική ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, έχει τιμηθεί με βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς καθώς επίσης και με υποτροφίες από ιδρύματα όπως το Ίδρυμα παιδείας και ευρωπαϊκού πολιτισμού, ο Σύλλογος φίλων της μουσικής, το Ωνάσειο ίδρυμα και το Gina Bachauer Foundation.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ