Σταύρος Λάντσιας
20.30-21.30

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συναυλία σόλο πιάνο.

Για τον Σταύρο Λάντσια το πιάνο αποτελεί τη δική του «φωνή», το μέσο για να δημιουργήσει τις μελωδικές συνθέσεις του βασισμένες στο συναίσθημα, δημιουργώντας μια όμορφη και μαγική ατμόσφαιρα. Μερικά από τα έργα του που θα παρουσιαστούν είναι το «Βάλς των Ματιών» και «ο Θάνατος του Ταύρου», καθώς και διασκευές έργων του Beethoven, Chopin και Morricone, έργα γεμάτα εικόνες και άπειρα συναισθήματα.
Οι μουσικές του Σταύρου Λάντσια στοχεύουν το νου και την καρδιά, αντικατοπτρίζοντας σε κάθε στιγμή τους την ποίηση των πιο ανθρώπινων πράξεων μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σταύρος Λάντσιας έχει λάβει σπουδαίες κριτικές. Έχει χαρακτηριστεί ως ο «μάγος» των πλήκτρων, των ορχηστρών και τελικά των ίδιων των ήχων (Αυγή). Με γερό μελωδικό πυρήνα, με αναπτύξεις μελωδιών και αρμονιών γοητευτικές, με μαστορικές ενορχηστρώσεις, με αυτοσχεδιασμούς που διευρύνουν κι όχι μόνο υπονομεύουν το θέμα, με το παλιό και το νέο αρμονικά δεμένα- κομμάτια με το απροσδιόριστο «κάτι» της μουσικής που μιλάει στην ψυχή (Μελωδία). Η «Επιστροφή» έχει χαρακτηριστεί ως ένας δίσκος σπάνιας οργανικής ευαισθησίας (Δίφωνο). Μελωδίες που ρέουν με τη φυσικότητα νερού, εικόνες από ένα μακρύ κινηματογραφικό ταξίδι που δεν έχει ανάγκη την εικόνα. Η «Επιστροφή» του Σταύρου Λάντσια μεταφέρει τον ακροατή στην αθωότητα και την ηρεμία ενός ιδεατού κόσμου, όπου τα συναισθήματα και η μουσική έχουν βρει μια δική τους εξαιρετικά εύγλωττη επικοινωνία. (Τα νέα).
Σπούδασε στο Berklee College of Music στη Βοστώνη και έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως, Διονύσης Σαββόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ορφέας Περίδης, Ελένη Καραϊνδρου, Νίκος Ξυδάκης και πολλοί άλλοι. Συνθέσεις του παρουσιάζει για πρώτη φορά με το συγκρότημα “Human Touch” πού έχει δημιουργήσει με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Kιουρτσόγλου καί David Lynch. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται  τα άλμπουμ: «Επιστροφή», «Το Ταξίδι μιας Νότας»  «Ημερολόγιο Ονείρων» και το "Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul’s Anglican Church, Athens”. Η πολυαναμενόμενη τελευταία του δισκογραφική δουλειά Stavros Lantsias Quartet “My Ennio Morricone” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2023 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και πρωτόγνωρη εμπορική επιτυχία με sold out ζωντανές εμφανίσεις!
Ο Σταύρος Λάντσιας πρόσφατα βραβεύθηκε ως «Man of The Year 2023» στη κατηγορία Δημιουργία-Πολιτισμός από την Τράπεζα Κύπρου και την εφημερίδα Καθημερινή στη Κύπρο.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ