Ναταλία Καρατζάνου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Νατάσσα Χαλκοδαίμων, Νεφέλη Θεοφανοπούλου, Αλέξανδρος Κιντής,Γιώργος Κατσάνος
17.00-21.00

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 • Στις 17:00 “Symphony of Six Hands. Piano Ensemble Concert"
  Αίθουσα F.Chopin, Αθηναϊκό Ωδείο
  Ναταλία Καρατζάνου, Δημήτρης Παπακυριαζής & Νατάσσα Χαλκοδαίμων
  Τσέλο: Αλέξανδρος Χαραλάμπους
  Συναυλία για 6 χέρια: 3 πιανίστες, 1 πιάνο. Μουσικές συμπράξεις γύρω από ένα πιάνο. 
 • Στις 18:00 «Ρεσιτάλ πιάνου με τη Νεφέλη Θεοφανοπούλου»
  Αίθουσα F.Chopin, Αθηναϊκό Ωδείο
  Η Νεφέλη Θεοφανοπούλου σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου με έργα:
  E. Grieg “Lyric pieces Book I, op. 12” L.V.Beethoven “Sonata no. 31 in A Flat major, op. 110” F. Chopin “Ballade no. 2 in F minor, op 38” 
 • Στις 19:00 «Ρεσιτάλ πιάνου με τον Αλέξανδρο Κιντή»
  Αίθουσα F.Chopin, Αθηναϊκό Ωδείο
  Ο Αλέξανδρος Κιντής, από την τάξη πιάνου της Εύης Μαρινάκη, σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου με έργα: J.S.Bach “Prelude and Fugue in D, BWV 850” L.v.Beethoven “Sonata No. 8 in C minor, Op. 13” F.Chopin “Valse Brillante, Op. 34 No. 1”, I.Albeniz “Cantos de Espana, Op. 232 No. 5”
 • Στις 20:00 "Ο Γιώργος Κατσάνος σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του ήχου"
  Αίθουσα E.Satie, Αθηναϊκό Ωδείο
  Με αφορμή τη συναυλία για το Piano Day που θα γίνει στο Athenian Conservatory-Αθηναϊκό Ωδείο, ο Γιώργος Κατσάνος (συνθέτης, πιανίστας, πολυοργανίστας) θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πιάνο σε μία βραδιά όπου βασικό ρόλο θα έχει ο αυτοσχεδιασμός πάνω σε κομμάτια του ιδίου, καθώς και σε θέματα μουσικής για τον κινηματογράφο σε στυλ jazz, latin ,funk, ambient. Με διάθεση να μας ταξιδέψει στον ωκεανό των ηχοχρωμάτων που μπορούν να παραχθούν από το υπέροχο αυτό όργανο, σε συνδυασμό με την χρήση ποικίλων επεξεργαστών ήχου (effect pedals), ο Γιώργος Κατσάνος μας προσκαλεί να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι εξερεύνησης του Ήχου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ναταλία Καρατζάνου

Αθηναϊκό Ωδείο Καρατζάνου Φωτογραφία

Η Ναταλία Καρατζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001 και ξεκίνησε πιάνο 7,5 ετών στην τάξη της πιανίστα Εύης Μαρινάκη. Για τα έτη 2016-2018 φοίτησε στο Αθηναϊκό Ωδείο με υποτροφία και το 2018 απέκτησε το Δίπλωμα πιάνου (Άριστα και Α’ Βραβείο). Το 2022 απέκτησε το Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας (Άριστα), στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Μπάμπη Κανά. Το 2019 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ.

Έχει πάρει ενεργά μέρος σε σεμινάρια πιάνου και έχει διακριθεί με βραβεία σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Έχει συμμετάσχει στην εκπομπή DUOFINA (ΕΡΤ, 2016) για νέους σολίστ, όπου παρουσίασε δική της σύνθεση. Έχει πάρει μέρος στο «Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου» (2022-2023) και συμμετείχε στην καταληκτική συναυλία στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2024 συμμετείχε στο Piano Days, στη διοργάνωση “Νεαροί Σολίστ στο Φουαγιέ” (αίθουσας “Χρήστος Λαμπράκης”). Επιπλέον, πραγματοποίησε προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, στα πλαίσια του “Οι Νέοι για τους Νέους”. 

 Δημήτρης Παπακυριαζής

Αθηναϊκό Ωδείο Δημήτρης Παπακυριαζής Φωτογραφία


Γεννημένος το 2002, ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Αθηναϊκό ωδείο σε ηλικία 8 χρονών, με την πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Εύη Μαρινάκη. Τον Ιούνιο του 2019 πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα. Τον Ιούνιο του 2021 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Παράλληλα είναι κάτοχος των Διπλωμάτων DipLCM και ALCM Piano Performance με Διάκριση από το London College of Music.
Έχει αποσπάσει σε Διαγωνισμούς Πιάνου: Α’ Βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου MusicArte το 2023, Β’ Βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής που διοργάνωσε ο όμιλος UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος το 2022 και το Γ’ Βραβείο στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο το 2022.
Έχει πάρει ενεργά μέρος σε Masterclasses πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές -  soloists, Christopher Elton, Lilia Boyadjieva, Piotr Oczkowski, Μαρτίνο Τιρίμο, Παύλο Γιαλλουράκη, Κάρολο Ζουγανέλη, Δημήτρη Τουφεξή και Ντόρα Μπακοπούλου.Τον Αύγουστο του 2022 στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, πήρε μέρος στη συναυλία “Οι Πιανίστες”. Τον Μάιο του 2023 στα πλαίσια του Piano City Athens, πραγματοποίησε προσωπικό Ρεσιτάλ Πιάνου. Τον Αύγουστο του 2023 συμμετείχε ενεργά στην Θερινή Ακαδημία  Chetham’s International Piano Summer School στο Μάντσεστερ..

 

Νατάσσα Χαλκοδαίμων

Αθηναϊκό Ωδείο Νατάσσα Χαλκοδαίμων φωτογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Διπλωματούχος πιάνου, με βαθμό Άριστα και Α’ βραβείο από την τάξη της μουσικοπαιδαγωγού και πιανίστα Εύης Μαρινάκη. Είναι επίσης κάτοχος των πτυχίων DipLCM & ALCM Piano in Performance του University of West London.

Έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια με τους Dimitri Bashkirov & Christopher Hinterhuber στο University of Mozarteum, με το Μαρτίνο Τιρίμο, τον Κωνσταντίνο Γκάνεφ, τη Lilia Boyiadjieva, την Aline Artignan, τη Ναταλία Μιχαηλίδου και τον Παύλο Γιαλλουράκη.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς & πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας βραβεία & διακρίσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό (Med) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση «Μουσική Παιδαγωγική». Επίσης, είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας , Αντίστιξης και Φυγής με ομόφωνο βαθμό Άριστα, από την τάξη του καθηγητή, μουσικολόγου, συνθέτη και κιθαρίστα Γιάννη Αλυγιζάκη.

Ασχολείται ενεργά με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία. Από το χειμώνα του 2020 συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με την ΕΡΤ. Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο και δασκάλα μουσικής στα Ν.Εκπαιδευτήρια Γ.Μαλλιάρα.

Νεφέλη Θεοφανοπούλου

Αθηναϊκό Ωδείο Θεοφανοπούλου Φωτογραφία

Γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία εννέα ετών, στην τάξη της Εύης Μαρινάκη. Είναι απόφοιτη του Αθηναϊκού Ωδείου Ν. Σμύρνης, έχοντας στην κατοχή της Πτυχίο και Δίπλωμα κλασικού πιάνου, Πτυχίο αρμονίας και Πτυχίο αντίστιξης με ομόφωνο βαθμό Άριστα. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα masterclasses κλασικού πιάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό με διακεκριμένους πιανίστες, ενώ σε τακτική βάση παρακολουθεί σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής, με τελευταίο το πρόγραμμα “Παιδαγωγική του Πιάνου και σύγχρονες προσεγγίσεις” του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μαθήματα jazz πιάνο στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, με καθηγητή τον Παντελή Μπενετάτο και είναι απόφοιτη του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει κλασικό και μοντέρνο πιάνο, θεωρία της μουσικής και παράλληλα απασχολείται στο χώρο της ανάπτυξης λογισμικού.

 

Αλέξανδρος Κιντής

Αθηναϊκό Ωδείο Κιντής Φωτογραφία

Ο Αλέξανδρος – Νεκτάριος Κιντής ξεκίνησε το πιάνο σε ηλικία 5,5 χρονών, στη τάξη της πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγού Εύης Μαρινάκη. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια πιάνου του Παύλου Γιαλλουράκη, του Μαρτίνου Τιρίμου, του Κάρουλου Ζουγανέλλη, του Πρόδρομου Συμεωνίδη και της Lilia Boyadjieva. Το 2014 συμμετείχε στον 29ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδίας Ορχήστρας Νέων στη Α’ κατηγορία όπου απέσπασε το Α’ Αριστείο. Το 2018 στον ίδιο διαγωνισμό 33ο της ΧΟΝ στη Β’ κατηγορία απέσπασε το Α’ Βραβείο. Το 2021 στον 35ο διαγωνισμό ΧΟΝ απέσπασε το A’ Βραβείο. Είναι κάτοχος των πτυχίων LCM (London College of Music Examinations), Grade 4, 5, 6 , 7 και 8 όπου και στα 5 του δόθηκε Διάκριση. To 2021 συμμετείχε στον διαγωνισμό πιάνου της Unesco όπου και πήρε το 3ο βραβείο. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες σε καλλιτεχνικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το θέατρο Άννα – Μαρία Καλουτά, στο Μέγαρο του ΟΛΠ, στο μουσείο Μπενάκη, σε συναυλίες live streaming, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλιάς στο ωδείο Αθηνών, στο Θέατρο Κάρολος Κουν, καθώς στο Ηρώδειο και στο θέατρο Βράχων στη χορωδία. Τον Ιούνιο του 2022 πήρε το πτυχίο διδασκαλίας στο πιάνο με βαθμό Άριστα.

Γιώργος Κατσάνος

Αθηναϊκό Ωδείο Κατσάνος Φωτογραφία

Ο Γιώργος Κατσάνος είναι πιανίστας, πολυοργανίστας και συνθέτης . Είναι αριστούχος απόφοιτος του Berklee College of Music της Βοστώνης, πτυχιούχος κλασικού πιάνου και έχει επίσης σπουδάσει κλασικά κρουστά. Είναι δημιουργός του cinematic jazz group ''Εos'' μαζί με τον Τάσο Φωτίου καθώς και του synth duo Incirrina, με πολυάριθμες εμφανίσεις σε συναυλίες και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει κυκλοφορήσει τρία προσωπικά άλμπουμ - ''Blur'' (2007),''Rusty Memories''(2012),“Cocoon”(2017). Έχει συμπράξει καλλιτεχνικά και δισκογραφικά με τους Λένα Πλάτωνος, Φοίβος Δεληβοριά, Νότη Μαυρουδή, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Θάνο Ανεστόπουλο. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και σινεμά, με πιο σημαντικά τα ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη «Αρίκα Α», «33,333» και τα βραβευμένα «Πατρίδα από μάρμαρο» και “The Music Of Things” (Η Μουσική των πραγμάτων)- το οποίο έλαβε βραβείο  Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI και Bραβείο ΕΡΤ στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2020-. Διδάσκει σύγχρονο πιάνο, ακουστικά και οργανώνει μουσικά σύνολα στο Αθηναϊκό Ωδείο.

Ελεύθερη είσοδος, απαραίτητη κράτηση θέσης στο 210.93.31.244

 


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ