Θανάσης Παρμενίδης
Σάββατο | 19.30 - 20.30

Λεπτομέρειες Προγράμματος 

 Ο Θανάσης Παρμενίδης θα παραδώσει ένα κονσέρτο εστιασμένο σε κομμάτια έντεχνα, κινηματογραφικά και κλασικής ποπ. Ένας ιδιαίτερος και νοσταλγικός συνδυασμός.


 Βιογραφικό

Ο Θανάσης Παρμενίδης γεννήθηκε στην Καβάλα. Από μικρή ηλικία   ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και αργότερα  σπούδασε σαξόφωνο στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, και ολοκλήρωσε με το Πτυχίο Σαξοφώνου.  Είναι κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας Αντίστιξης, Ενοργάνωσης και Φυγής. Από τον Ιούνιο του 2011 είναι διπλωματούχος Σύνθεσης.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων διεύθυνσης ορχήστρας στη Θερινή Ακαδημία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα.

Από το 2003 έχει τη θέση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, έχοντας θητεύσει σε αυτήν ως σαξοφωνίστας για πάνω από μια δεκαετία έως την προαγωγή του.   

Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια θεωρητικά και  σαξόφωνο στο Δ.Ω.Κ. , διηύθυνε  σύνολο σαξοφώνων  λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες συναυλίες

Η Φιλαρμονική υπό την διεύθυνση του έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναυλίες με ξεχωριστή θέση τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο της πόλης το 2014 όπου η φιλαρμονική συνεργάστηκε με την σπουδαία δημιουργό ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ καθώς επίσης και συναυλίες στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές΄΄ Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καβάλας, καθώς και στα Μουσικά Σχολεία Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής. Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια μουσικής ως εκπαιδευτικός.

Ως πιανίστας  πραγματοποίησε εμφάνιση στο αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (Βασιλική Α΄) και στο φρούριο της πόλης της Καβάλας σε εκδήλωση του Δημοτικού ωδείου Καβάλας ¨νότες με Πανσέληνο'' καθώς επίσης και σε διάφορες εκδηλώσεις του ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ. Έχει δουλέψει ως πιανίστας πάνω από δύο δεκαετίες.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ