Ζηνοβία Παπιδά , Nάσος Καρέλλας , Μαρία Καραγιάννη , Μαρκέλλα Κατσάφαρου , Φώτης Παρασκευόπουλος , Ευαγγελία Μακράκη , Ιωάννα Μαρία Αβραάμ
19.00

Λεπτομέρειες προγράμματος

Α’ μέρος

Ζηνοβία Παπιδά, Τoccatina op 27, No 12, D. Kabalevsky

                          Ballade, op.100, No 15, J. Burgmüller.

Nάσος Καρέλλας, Little prelude in c major, J.S. Bach, BWV 939

                           Vivace, F. Kuhlau, Sonatina op.55, no 1

                           Waltz in a minor, B 150, F. Chopin.

Μαρία Καραγιάννη, Praludium in c major, J.S. Bach, BWV 846.

Μαρκέλλα Κατσάφαρου, Allegro, F. Kuhlau, sonatina op. 20, No 1.

(Zηνοβία, Νάσος, Μαρία και Μαρκέλλα, τάξη πιάνου Ε. Τσούτσια-Λουλάκη)

Φώτης Παρασκευόπουλος, Fantasia in d minor, Mozart K. 397.

(Τάξη πιάνου Δ. Μπουζάνη)

Ευαγγελία Μακράκη, Prelude No 4 in E minor, Op 28, F. Chopin.

(Τάξη πιάνου Ι. Αβραάμ)

 

B’ Μέρος

Ιωάννα Μαρία Αβραάμ

Beethoven sonata op 27, No 1 1. Andante - Allegro - Tempo I 2. Allegro molto vivace - attacca: 3. Adagio con espressione - attacca: 4. Allegro vivace - Tempo I - Presto

Debussy Reflets Dan’s l’eau, Images

Gershwin 3 preludes 1. Allegro ben ritmato e deciso 2. Andante con moto e poco rubato 3. Agitato.

                          

Βιογραφικό 

Ιωάννα Μαρία Αβραάμ

Γεννήθηκε στην Αθηνα το 1974 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη όπου και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Συνέχισε στην Αθήνα, στο Ελληνικό Ωδείο και κατόπιν στο Ωδείο Αθηνών αρχικά στην τάξη της Βίκυς Στυλιανού και κατόπιν στην τάξη της Λουκίας Φιλιπόννη, με τη οποία και αποφοίτησε το 1995, με Πτυχίο Πιανου με Άριστα παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση παμψηφεί.

    Συνέχισε στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα με την Irina Zaritskaya (1995-1997) και στο Παρίσι, στην Ecole Normale de Musique - Alfred Cortot, δίπλα στη Germaine Mounier, όπου πήρε τα πτυχία Diplome d’Enseignement και Diplome Superieur d’Enseignement στο πιάνο, και Diplome de Musique de Chambre, με καθηγήτρια την Nina Patarcek.

    Στα θεωρητικά, ξεκίνησε με καθηγητή το Νέστωρ Ταίηλορ και μετέπειτα με το Μπάμπη Κανά, με τον οποίο πήρε και το Πτυχίο Φυγής. Το 2013, αποφοίτησε από το Open University of London, με Bachelor in Humanities with Music.

     Εχει συμμετασχει ως ενεργό μέλος, σε σεμινάρια των : Christopher Elton, Γιάννη Βακαρέλλη, Duo Ganev, Friedrich Gevers, Sontraud Speidel, Vladimir Viardot, Μαρτίνο Τιρίμο, Χρίστο Παπαγεωργίου, Λίλια Μπογιατζίεβα, Δόμνα Ευνουχίδου, David Lively.

      Συναυλίες και συμμετοχές σε Φεστιβάλ, περιλαμβάνουν τον Κύκλο «Οι Νέοι για τους Νέους» του Φ.Νάκα, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, το Φεστιβάλ Συμης, το Φεστιβάλ Λεσβιακό Καλοκαίρι, το Φεστιβάλ των Νησιών, και εμφανίσεις με την ορχήστρα του Μάριου Φραγκούλη, με την Ορχήστρα Δωματίου της Λυρικής Σκηνής, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, την αίθουσα Maria Callas – Athenaeum, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες Μουσικής Δωματίου, ηχογραφήσεις για σύγχρονους συνθέτες κ.α.

      Ως μέλος του Piano Duo  Stage 2 με τον Αλέξανδρο Μακρή,  έχουν εμφανιστεί στο Lost in Music, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, το Φεστιβάλ των Νησιών, την αίθουσα Maria Callas – Athenaeum κ.α.,και έχουν λαβει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς: TIM στο Τορίνο της Ιταλίας με πρόκριση στην ημιτελική φάση της κατηγορίας 2 πιάνα και Agimus Padova με πρόκριση με 92% βαθμολογία στην κατηγορία 4 χέρια.

       Συνεργάζεται με το Ωδείο Ρυθμοί, το Ωδείο Κλασσικης και Σύγχρονης Μουσικής και το Εθνικό Ωδείο. 

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ