Λεπτομέρειες Προγράμματος

Πιάνο: Andreas Kern, Paul Cibis

Ποιος είναι ο καλύτερος πιανίστας; Αυτό είναι το ίδιο το θέμα αυτής της μάχης. Η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής, καθώς οι δύο αντίπαλοι είναι αισθητά διαφορετικοί από πολλές απόψεις και ωστόσο είναι εξίσου δυνατοί και ικανοί. Σε αυτή τη μοναδική μάχη, τα ανταγωνιστικά στυλ των δύο πιανιστών έρχονται αντιμέτωπα. Ένας διαγωνισμός δεν θα ήταν διαγωνισμός χωρίς κριτική επιτροπή. Σε αυτή την παράσταση θα είστε ο κριτής! Όλα τα μέλη του κοινού καλούνται να ψηφίσουν τις παραστάσεις των πιανιστών και τελικά να στέψουν τον νικητή. Και η συμμετοχή σας στη συναυλία μπορεί να μην σταματήσει εδώ… 

 Βιογραφικά 

Andrea Kern 

Είναι σολίστ και μουσικός δωματίου με μεγάλη εμπειρία σε Ευρώπη, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Νότια Αφρική. Θέλοντας να παρουσιάσει την κλασική μουσική με ασυνήθιστους τρόπους, έχει αναπτύξει έργα και μορφές συναυλιών που συχνά περιλαμβάνουν ανορθόδοξους χώρους ή όπου οι μουσικοί συνεργάζονται με καλλιτέχνες σε άλλους τομείς, όπως το θέατρο και ο χορός. Ο Andreas Kern δημιούργησε επίσης το αναγνωρισμένο από τους κριτικούς "arte lounge" για το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Arte. Ήταν επίσης ο εμπνευστής του Piano City Berlin Festival 2010, το οποίο παρουσίασε περισσότερες από 100 παραστάσεις πιάνου που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. 

Paul Cibis 

Με σπουδές στο Ανόβερο, το Βερολίνο και το Λονδίνο, ο Paul Cibis έχει δώσει παραστάσεις σε πέντε ηπείρους και έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια σκηνή. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ. Εκτός από τις πολλές συναυλιακές του εμφανίσεις, έχει παρουσιαστεί σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Έχει κυκλοφορήσει ποικιλία μουσικών άλμπουμ, έχει γράψει μουσικές παρτιτούρες για πολλές ταινίες μικρού μήκους και είναι ο εμπνευστής και μουσικός επόπτης του διεθνούς βραβευμένου ντοκιμαντέρ PIANOMANIA. Ταυτοχρόνως, είναι αφοσιωμένος παιδαγωγός, έχει διδάξει στο Trinity College of Music του Λονδίνου και δίνει συχνά masterclass στη Γερμανία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ