Μαθητές του Ωδείου Καλλιτεχνήματα
18.00

Λεπτομέρειες Προγράμματος

 

Βιογραφικό 

 Βιογραφικό καθηγήτριας

Η Μαρία Μιχαλοπούλου ίδρυσε τη μουσική εκδοτική εταιρεία «Καλλιτεχνήματα» (2012) και είναι καθηγήτρια πιάνου, μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων.

Σπούδασε στην Academy of Music, Dance and Fine Arts – Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας με ειδικότητα στη μουσική παιδαγωγική. Είναι πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης, φυγής (φούγκα) καθώς και διπλωματούχος πιάνου έχοντας ως καθηγητές τούς: Eleonora Osvepian, George Ganev, Aline Artignan, Halleker, Borislava Taneva, Alain Leferre, John Rutter, Eric Whitacre, Elena Kassarova, Penka Mynceva, Δημήτριο Κανάρη, Κωνσταντίνο Πατσαντζόπουλο. Μετεκπαιδεύτηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής και ιστορίας της φιλοσοφίας και φιλοσοφίας της επιστήμης. Tελειόφοιτη στο τμήμα διδασκαλίας-διεύθυνσης χορωδίας του ωδείου Αθηνών στην τάξη του κ Μπουζάνη Δημήτρη.

Εργάστηκε ως μουσικός και ως υπεύθυνη του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων στο δημοτικό σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (2000–2007).

Από το 2012 έχει τη μόνιμη στήλη «Μουσικοπροτάσεις» στο περιοδικό «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο». Είναι συνεργάτης του «London College of Music Examinations» καθώς και των εκδόσεων «Cambia». Από το 2013 είναι συνεργάτης των Ι.Ε.Κ. Όμηρος και Ξυνή.

Συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με θέμα την Παιδαγωγική της Μουσικής.

Έχει διακριθεί ως μαέστρος και έχει βραβευτεί για την προσφορά της στη μουσική εκπαίδευση. Τα τμήματα χορωδιών «Καλλιτεχνήματα» (προ-παιδικό, παιδικό, ενηλίκων) έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου (Δόμνα Σαμίου, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γρηγόρης Βαλτινός κ.ά.).

Κατά το καλλιτεχνικό έτος 2020–2021 το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Καλλιτεχνήματα σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, διεύθυνση παιδικής-σχολικής χορωδίας, με διδάσκουσα την κα. Καλλιαρίδου Χριστίνα, παρουσίασε διπλωματική εργασία φοιτητή.

Την ίδια χρονική περίοδο σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, εν όψη της επετείου των 200 χρόνων της επαναστάσεως του 1821, σε συγγραφή & απαγγελία κείμενων της κας. Μάγδας Μαυρογιάννη, παρουσιάστηκε η βιντεοσκοπημένη συναυλία και ο δίσκος «Γυναίκες του ’21».

Από το Σεπτέμβριο του 2022 επιμελείται και παρουσιάζει την παιδική τηλεοπτική εκπομπή ~Καλλιτεχνήματα~ στο Pemptousia Tv.

Συγγραφικό έργο:

  • Παιδικά Οργανοποιήματα (εκδόσεις Cambia),
  • Τραγούδια Τραγουδάκια Παιχνίδια Παιχνιδάκια (εκδόσεις Cambia)
  • Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα και β΄ έκδοση αναθεωρημένη (εκδόσεις Καλλιτεχνήματα)
  • Φτιάχνω μουσική στο πι και φι (εκδόσεις Καλλιτεχνήματα)
  • Παιδαγωγική Προσέγγιση της Διδασκαλίας της Μουσικής – Μουσικοκινητική Αγωγή – Θεωρία και Πράξη (εκδόσεις Καλλιτεχνήματα).

 

Βιογραφικό Τμήματος

Τα τμήματα χορωδιών «Καλλιτεχνήματα» (προ-παιδικό, παιδικό, ενηλίκων) έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Επίσης, έχουν συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου (Δόμνα Σαμίου, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γρηγόρης Βαλτινός κ.ά.).

Κατά το καλλιτεχνικό έτος 2020–2021 το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Καλλιτεχνήματα σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, διεύθυνση παιδικής-σχολικής χορωδίας, με διδάσκουσα την κα. Καλλιαρίδου Χριστίνα, παρουσίασε διπλωματική εργασία φοιτητή.

Την ίδια χρονική περίοδο σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, ενόψει της επετείου των 200 χρόνων της επαναστάσεως του 1821, σε συγγραφή & απαγγελία κειμένων της κας. Μάγδας Μαυρογιάννη, παρουσιάστηκε η βιντεοσκοπημένη συναυλία και ο δίσκος «Γυναίκες του ’21».

Από το Σεπτέμβριο του 2022 επιμελείται και παρουσιάζει την παιδική τηλεοπτική εκπομπή ~Καλλιτεχνήματα~ στο Pemptousia Tv.


 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ