Γιώργος Χατζής, Ηλίας Μαστρογιώργης, Γιώργος Γαβριήλ, Νεφέλη Μάνου, Βασιλική Μανίκα, Χρήστος Μπάκης, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Γκούμας, Μαρία Γεωργούλη, Ιωάννα Σταύρου
17.00 - 19.30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Είναι μια πρωτογενής αντίθεση από την οποία πηγάζει η ύπαρξη. Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει το είδωλο της συμπαντικής αρμονίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο γονιμοποίησης κατά το οποίο η ψυχή που θέλει να γεννήσει και να εκφράσει μουσική προετοιμάζεται. Κάπου υπάρχει μια ενιαία δεξαμενή μουσικής απ’ όπου προέρχεται το σπέρμα της μουσικής γονιμότητας.

Η συγκεκριμένη συναυλία διοργανώνεται με την υποστήριξη του This is Athens City Festival. 

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

  • Γιώργος Χατζής: Valses nobles et sentimentales - Ravel
  • Ηλίας Μαστρογιώργης: Prelude in C minor - Rachmaninoff
  • Γιώργος Γαβριήλ: Sonata (1ο μέρος) – Grieg
  • Νεφέλη Μάνου: Ballade no. 2 – Chopin
  • Βασιλική Μανίκα: Piano Concerto no. 1 (1o μέρος) Khachaturian
  • Χρήστος Μπάκης: Prelude in C# minor (The Bells) - Sergei Rachmaninoff
  • Χριστίνα Μιχαλοπούλου: Etude - Scriabin
  • Αλέξανδρος Γκούμας: Ballade no.1 – Chopin
  • Μαρία Γεωργούλη: Φαντασία σε ρε ελάσσονα Mozart
  • Ιωάννα Σταύρου - Wilde Jagd – Liszt
  • Ιωάννα Σταύρου – Τα σιντριβάνια της Βίλα Ντ’ Έστε
  • Ηλίας Μαστρογιώργης – Μανίκα: Zombie – Cranberries
  • Νεφέλη Μάνου – Χατζής: Under pressure – Queen

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Γιώργος Χατζής

Ο Γιώργος Χατζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 2004 και άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο το 2018 με την καθηγήτρια Μαρίνα Αγγελίδου. Συνέχισε το 2019 στο Ωδείο Άλφα με καθηγητή τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο και φοιτά επί διπλώματι. Το 2021 συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής της Unesco. Έχει λάβει μαθήματα πιάνου από τους καταξιωμένους πιανίστες Αγάθη Λεϊμονή, Πρόδρομο Συμεωνίδη και Σωτηρία Κίτσου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τους, καθώς και των Χρίστο Παπαγεωργίου, Λορέντα Ράμου, Δημήτρη Βασιλάκη, Κάρολο Ζουγανέλη. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε συναυλίες του Ωδείου Άλφα, του δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής, πολιτιστικών κέντρων του δήμου Αθηναίων, έχει επενδύσει μουσικά θεατρικές παραστάσεις, και έχει εμφανιστεί στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη καθώς και στην Ελληνογαλλική Ένωση.

Ηλίας Μαστρογιώργης

Ο Ηλίας Μαστρογιώργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2003 και άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο το 2018 με την καθηγήτρια Κατερίνα Σιαντίκου και Κατερίνα Χάντε. Συνέχισε το 2021 στο Ωδείο Άλφα με τον καθηγητή Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο. Έχει λάβει μαθήματα πιάνου από τον Δημήτρη Τουφεξή και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τους Χ. Παπαγεωργίου και Δ. Τουφεξή. . Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε συναυλίες του Ωδείου Άλφα, του δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής, του Ωδείου Αρμονία στην Κω, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Γιώργος Γαβριήλ

Ο Γιώργος Γαβριήλ είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλούς Μάνου και έχει σπουδάσει Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο του Πειραΐκού Συνδέσμου. Είναι επίσης απόφοιτος του Διετούς Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής (Carl Orff) της Σχολής Μωραΐτη.  Τον Ιανουάριο του 2024 πήρε  το Πτυχίο του στο  Πιάνο ως Αριστούχος  στο Ωδείο ΑΛΦΑ με καθηγητή του τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο.  Σαν χορευτής και performer συνεργάστηκε επί πενταετία με την Ομάδα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη και εξακολουθεί να χορεύει σαν συνεργάτης του Χοροθεάτρου Dance Factory, ενώ διδάσκει Σύγχρονο Χορό, Αυτοσχεδιασμό, Ρυθμική και Μουσική στη Σχολή Χορού Αrt Factory της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Ως πιανίστας έχει λάβει μαθήματα πιάνου από τους Νέλλη Σεμιτέκολο, Θάλεια Μοίρα κα. Σήμερα, φοιτά στις σχολές Διεύθυνσης Ορχήστρας του Ωδείου Άλφα (τάξη Λουκά Καρυτινού),  και Βυζαντινής Μουσικής (τάξη Νίκου Φραγκάκη). Τέλος, έχει συνθέσει μουσική για χορό για τα έργα «Όλα αυτά δεν.... ήταν», «Η διαδρομή μιας αγκαλιάς» , «Οι περιπέτειες του μικρού Αδάμ» κ.α.

Νεφέλη Μάνου

Η Νεφέλη-Μαρία Μάνου γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία να ασχολείται με την μουσική και να παίζει πιάνο. Το 2021 έλαβε Πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί (τάξη Σταυρούλας Ζυγούρη). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίων Αρμονίας και Αντίστιξης (τάξη Άννας Ξανθάκη) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας από τον μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό. Σήμερα διδάσκει πιάνο, και προετοιμάζεται για την απόκτηση Διπλώματος πιάνου, με καθηγητή τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών, μεταξύ αυτών στο Ωδείο Άλφα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Αθήνα και στην Επίδαυρο και σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας. Επίσης έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους Χ. Παπαγεωργίου, Π. Συμεωνίδη, Δ. Βασιλάκη, Λ. Ράμου και Κ. Ζουγανέλη. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής διευθύνοντας την ορχήστρα πνευστών.

Βασιλική Μανίκα

Η Βασιλική Μανίκα γεννήθηκε στην Πάτρα το 2000 και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 10 ετών (τάξη Σοφίας Μιχαηλίδη). Αργότερα, φοίτησε στο μουσικό γυμνάσιο-λύκειο Πάτρας, όπου συνέχισε τα μαθήματα πιάνου με την Θεανώ Σακοράφα. Σε ηλικία 19 ετών, βρισκόμενη πλέον στην Αθήνα για σπουδές, συνέχισε τα μαθήματα πιάνου με την καθηγήτρια Ελεονόρα Μανόνα και από το 2022 είναι στην τάξη του Δημήτρη Χρυσανθακόπουλου, επί διπλώματι. Από το 2016 είναι μέλος της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης", όπου συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις και συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Κορυφαίες καλλιτεχνικές στιγμές υπήρξαν, η παράσταση "Φορώντας Χρώματα Ανοιχτά"  σε μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και η όπερα του Θοδωρή Αμπαζή "Ήρα" στο αρχαίο θέατρο της Δήλου και στο Ρωμαϊκό ωδείο Πατρών. Ως σολίστ πιάνου έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ωδείο Άλφα, καθώς και στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής.

Αλέξανδρος Γκούμας

Ο Αλέξανδρος Γκούμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Ξεκίνησε πιάνο και βιολί σε ηλικία 8 ετών, στο Εράτειο Ωδείο Βριλησσίων με καθηγήτριες τις κυρίες Θεμελή και Καλλιοτζή. Το 2005 συμμετείχε στο 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου με έπαινο και Β’ βραβείο. Συνέχισε από το 2007 στο Konservatorium für Musik, Βern, στην Ελβετία με καθηγητές τους Andre Dubois (πιάνο) και Alejandro Mettler (βιολί) απ’όπου πήρε πτυχίο το 2011. Απο 2014 έως 2019 ακολούθησε ανώτατες σπουδές στο πιάνο στο HEMU (Haute Ecole de Musique) της Λωζάνης (Ελβετία) με καθηγητή τον Jean-Francois Antonioli. Το 2011 στα πλαίσια της εργασίας του για τη Maturité Suisse στο λύκειο της Bienne, ηχογράφησε τη σονάτα no 5 Op. 24 για βιολί και πιάνο του L.V. Beethoven, ερμηνεύοντας τα δύο όργανα. Απο 2009 εως 2012 έπαιξε εθελοντικά βιολί στην Ορχήστρα του Ostermundigen, Bern.Το 2011 ερμήνευσε το κονσέρτο για πιάνο No 3 του L.V. Beethoven, με την Bienne Orchestra. Στα πλαίσια των σπουδών του στο HEMU έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 συναυλίες. Από το 2012 ως το 2019 ερμηνεύει τα μέρη του πιάνου σε κλασσικά κομμάτια μουσικής δωματίου σε Γαλλία και Ελβετία με τους καθηγητές τους Serge Hurel και Claude Delley.

Ιωάννα Σταύρου

Η Ιωάννα Σταύρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σε ηλικία δώδεκα ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με την καθηγήτρια κ. Νίκη Πανταζάτου , με την οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της – Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου – το 2000 , στο «Ωδείο Χαλκίδας». Συνέχισε τη μουσική της επιμόρφωση, σπουδάζοντας ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας, Άριστα με καθηγητή τον κ. Γιάννη Πανταζάτο) και παρακολουθώντας σεμινάρια των: Γιώργου Χατζηνίκου, Παναγιώτη Αδάμ, Νίκου Παναγιωτίδη, Γεράσιμου Χοϊδά κ.α, καθώς και σεμινάρια στη «Θερινή Ακαδημία» της Κέρκυρας και το International Musiktage Brache, στο Αμβούργο. Επίσης, έχει μελετήσει δίπλα στους καθηγητές πιάνου: Λάμπη Βασιλειάδη, Κώστα Λούκο, Γιώργο Πατεράκη και Δημήτρη Τουφεξή. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του εργαστηρίου του Αλέξανδρου Καλογερά για αρκετά χρόνια και έχει συμπράξει με σημαντικούς καλλιτέχνες σε σύνολα μουσικής δωματίου. Συνεχίζει και είναι ενεργή και σε σολιστικό επίπεδο. Από το 2022, συνεργάζεται ως καθηγήτρια, με το «Ωδείο Άλφα» στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ