Ταλαντούχοι πιανίστες του Αθηναϊκού Ωδείου
12:30 - 21:30

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • 12:30 – 13:30

“Synesthesia”

Αίθουσα E.Satie, Αθηναϊκό Ωδείο (Αγ.Σοφίας 96 & Μυκάλης)

Μία διαδραστική μουσική στιγμή, όπου οι νότες συναντούν τα χρώματα και η μουσική γίνεται αφορμή για δημιουργία, με τη Χρυσάνθη Τσιαούση στο πιάνο, από την τάξη της Εύης Μαρινάκη.

Είσοδος με κράτηση θέσης

  • 17:00 – 18:00

“Ρεσιτάλ πιάνου με τον Αλέξανδρο Κιντή”

Αίθουσα F.Chopin, Αθηναϊκό Ωδείο (Αγ.Σοφίας 96 & Μυκάλης)

Ο Αλέξανδρος Κιντής, από την τάξη πιάνου της Εύης Μαρινάκη, σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ , με έργα: 

van Beethoven, Piano Sonata No.32 in C minor, Op.111

F.Chopin, Scherzo No.2 in B-flat minor, Op.31

A.Ginastera, Danzas Argentinas, Op.2

Είσοδος με κράτηση θέσης

  • 18:15-19:15

“Tango Figures”

Αίθουσα E.Satie, Αθηναϊκό Ωδείο (Αγ.Σοφίας 96 & Μυκάλης)

Η Βασιλεία Σπαϊδιώτη, απόφοιτη τάξης πιάνου Εύης Μαρινάκη, σε μία μουσική σύμπραξη με τον  τσελίστα και καθηγητή του Αθηναϊκού Ωδείου Αλέξανδρο Χαραλάμπους, θα μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά με ρυθμούς και μελωδίες των συνθετών A.Piazzolla και E.Nazareth.

Πιάνο, Βασιλεία Σπαϊδιώτη

Βιολοντσέλο, Αλέξανδρος Χαραλάμπους

Είσοδος με κράτηση θέσης

  •  19:30 – 20:15

“Ρεσιτάλ πιάνου με τον Βασίλη Καρατζάνο”

Αίθουσα F.Chopin, Αθηναϊκό Ωδείο (Αγ.Σοφίας 96 & Μυκάλης)

Ο νέος πιανίστας Βασίλης Καρατζάνος σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου με έργα:

J.S.Bach: Partita No.6 in E minor, Toccata

L.v.Beethoven: Sonata op.31, no.17 in D minor, 1st movement

F.Chopin: Scherzo no.1, op.20 in B minor

M.Ravel: Jeux d’eau

E.Satie: Gnossiene No.1

Είσοδος με κράτηση θέσης

  •  20:30-21:30

“Μινιατούρες – Η Μουσική των λέξεων”

Αίθουσα E.Satie, Αθηναϊκό Ωδείο (Αγ.Σοφίας 96 & Μυκάλης)

Ο πιανίστας και καθηγητής του Αθηναϊκού Ωδείου Μιχάλης Παπαγεωργίου, μαζί με τους Απόστολο Πούλιο & Σοφία Σαμούρη στην απαγγελία, σε μία βραδιά όπου η ποιήση συναντά τη μουσική.

Θα ακουστούν έργα των συνθετών: W.A.Mozart, F.Chopin, L. van Beethoven, E.Granados, P.I.Tschaikovsky, S.Rachmaninoff & A.Scriabin.

Ποίηση κείμενα: Ο.Ελύτης, Κ.Καβάφης, Τ.Λειβαδίτης, Γ.Ρίτσος, S.Kane, F.Kahlo & N.Hikmet

Είσοδος με κράτηση θέσης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Χρυσάνθη Τσιαούση

Τσιαούση.jpeg

Η Χρυσάνθη Τσιαούση γεννήθηκε στην Αθήνα το 2009. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου το 2018 στην τάξη της πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγού Εύης Μαρινάκη στο Αθηναϊκό Ωδείο. Για τα έτη 2023-2026 φοιτά με ολική υποτροφία. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια πιάνου με τους Παύλο Γιαλλουράκη, Μαρτίνο Τιρίμο, Lilia Boyadjieva, Florian Podgoreanu και άλλων. Έχει επίσης πάρει μέρος στον 4ο και 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό μουσικής που διοργάνωσε η ART & ART MAGAZINE, αποσπώντας και τις δυο φορές το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία της. Το 2024 στον διαγωνισμό Pianο Magic απέσπασε το Α’ Βραβείο, ενώ το 2025 στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Συλλόγου Φίλων Πολυχώρου Τέχνης Σκέψης που πραγματοποιήθηκε στηβν Ξάνθη, απέσπασε το Β’ βραβείο, καθώς και το Ειδικό Βραβείο Σόνιας Θεοδωρίδου.  Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλλουτά, το μουσείο Μπενάκη και ο Σύλλογος Ιμβρίων. Είναι μαθήτρια της Α' Λυκείου.

Αλέξανδρος Κιντής

Κιντής.jpg

Ο Αλέξανδρος Κιντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 2005 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών, στην τάξη της πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγού Εύης Μαρινάκη. Είναι φοιτητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συνδυάζοντας τις επιστήμες με τη μουσική του διαδρομή. Έχει διακριθεί με Α’ Βραβεία σε πλήθος πανελλήνιων διαγωνισμών, μεταξύ των οποίων οι διαγωνισμοί της ΧΟΝ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Νέων Καλλιτεχνών στην Ξάνθη, ο διαγωνισμός Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Piano Magic. Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου με Άριστα και του διεθνούς διπλώματος DipLCM Performance με διάκριση (Distinction). Έχει συμμετάσχει ενεργά σε masterclasses διακεκριμένων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Martino Tirimo, Raquel Boldorini, Lilia Boyadjieva, Ίγκορ Πέτρι, Κάρολος Ζουγανέλλης, Πρόδρομος Συμεωνίδης, Κων/νος Βαλιανάτος και άλλοι. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μουσείο Μπενάκη, το Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Παράλληλα με τη μουσική του πορεία, έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για τις θετικές επιστήμες, παρακολουθώντας σεμινάρια και προγράμματα από διεθνή πανεπιστήμια: Stanford, University of Alberta, Rice University καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Βασιλεία Σπαϊδιώτη

Σπαϊδιώτη.jpeg

Η Βασιλεία Σπαϊδιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2002 και ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 8 ετών. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε master classes πιάνου με διακεκριμένους πιανίστες, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις, σε πολιτιστικούς χώρους όπως η Εστία Νέας Σμύρνης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Σύλλογος Ιμβρίων και το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. Τον Ιούνιο του 2024, έλαβε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα, στο Αθηναϊκό Ωδείο, από την τάξη της μουσικοπαιδαγωγού και πιανίστα Εύης Μαρινάκη. Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Μάρτιο του 2025.

Βασίλης Καρατζάνος

Καρατζάνος.JPG

Ο Βασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2006 και ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6,5 ετών στην τάξη της Εύης Μαρινάκη στο Αθηναϊκό Ωδείο φοιτώντας με ολική υποτροφία από το 2014. Τον Ιούνιο του 2022 έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο). Είναι κάτοχος των τίτλων Piano Grade 4, 5, 6 και 8 με διάκριση από το LCM. Έχει διακριθεί σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου όπως με 3ο Βραβείο στον 5th International Piano Competition Gdansk και στον διαγωνισμό “de Bach au Jazz”, με Β΄ Βραβείο και Γ' Βραβείο στον Διαγωνισμό Μουσικής για τον όμιλο UNESCO Ελλάδος (2020,2022), Α΄ Βραβείο στον 8ο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, Α’ Βραβείο στον 6ο Διαγωνισμό Πιάνου, Thess Junior Piano Contest, 2ο Βραβείο και Ειδικό Βραβείο Σόνιας Θεοδωρίδου στον Α' Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών: Πιάνο 2025 κ.α. Έχει πάρει ενεργά μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους M.Tirimo, A.Artignan, C.Elton, S.Russo, F.Podgoreanu, L.Boyadjieva, Π.Γιαλλουράκη, Ν.Μιχαηλίδου, Α.Μουζά, Χ.Παπαγεωργίου, Π.Συμεωνίδη, Δ.Τουφεξή και Κ.Τοκατλιάν ενώ έχει λάβει μέρος στο Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου της ΚΟΑ (2024-2025). Το 2023 συμμετείχε ενεργά στην Θερινή Ακαδημία Chetham’s International Piano Summer School στο Μάντσεστερ. Το 2024 εισήχθη στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

Παπαγεωργίου.JPG

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών  παίρνοντας Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί, ‘Α βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά Μουσικής (πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας με βαθμό Άριστα). Μελέτησε το πιανιστικό ρεπερτόριο με τους Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Andreas Marchand (Μουσική Ακαδημία Στουτγκάρδης), Μάρκο Αλεξίου (σύγχρονο-jazz piano) και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ πιάνου, πιανίστας σε σύνολα μουσικής δωματίου και οργανικό μέλος των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, (Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Φ.Σ.Παρνασσού, Παλάτι Μεγάλου Μαγείστρου, Παλλάς, Μικρό Παλλάς, Κέντρο πιάνου Στουτγάρδης, Ακαδημία Στουντγάρδης κ.α), σε ηχογραφήσεις ελλήνων συνθετών και έχει συνεργασθεί με πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικοπαιδαγωγών. Έιναι μέλος της κριτικής επιτροπής πιάνων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής της Unesco  Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Είναι απόφοιτος του τμήματος του Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ (2012) και κάτοχος  του μεταπτυχιακού τίτλου «Επιστήμες της Αγωγής-Μουσική Παιδαγωγική» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (2022). Σήμερα είναι καθηγητής πιάνου και πιανίστας στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, στο Εθνικό Ωδείο και στο Αθηναϊκό Ωδείο.

Αλέξανδρος Χαραλάμπους

Χαραλάμπους.JPG

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και ξεκίνησε βιολοντσέλλο σε ηλικία 8 ετών με τον Δ. Γούζιο. Συνέχισε με τους Π. Ρεμπούτσικα και Μ. Κισλίτσινα από την τάξη της οποίας πήρε Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο”. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κρατική Ακαδημία Πάντσο Βλαντιγκέροβ στη Σόφια με τον καθηγητή Α. Κράστεβ, αποκτώντας δίπλωμα Bachelor, καθώς επίσης και μεταπτυχιακό τίτλο Master με την υποτροφία του Ιδρύματος Μαρία Κασιμάτη. Έχει εργαστεί στις ορχήστρες Δήμου Αθηναίων, Μουσικά Σύνολα ΔΕΗ, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονής Μουσικής της ΕΡΤ, Σ.Ο νέων Ψυχικού, Ακαντέμικα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σε μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ. Είναι ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου Quattro Elementi με το οποίο, καθώς και με αρκετά άλλα σχήματα, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.Επίσης έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έργα νέων ελλήνων συνθετών και συμμετείχε σε ηχογραφήσεις για διάφορα είδη μουσικής. Διδάσκει στο μουσικό σχολείο Αθήνας και σε ωδεία στην Αθήνα και στην Κόρινθο.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ