ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- 17:00
Τάξη Αγαθής Λειμονής
- Στέφανος Νικολόπουλος
W. A. Mozart: Sonata K. 332, πρώτο μέρος
- Ειρήνη Παπαδοπούλου
F. Liszt: MephistoWaltz
- Δημήτρης Κρητικός
G. Gershwin: Rhapsody in Blue
- Ανδρέας Κωτσιόπουλος
F. Chopin: Ballade No. 4
- Λευτέρης Γαβαλάς
L.V. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο Νο. 4, τρίτο μέρος (συνοδεία: Φώτης Ματζαρίδης)
- Ανδρέας Κωτσιόπουλος - Ειρήνη Παπαδοπούλου
D. Shostakovich: Concertino για δύο πιάνα
- 18:10
Ρεσιτάλ πιάνου Μαργαρίτα Κολάση
Between Light and Madness
F. Liszt: Rigoletto Paraphrase
M. Ravel: Gaspard de la Nuit
i. Ondine
ii. Le gibet
iii. Scarbo
F. Liszt: Réminiscences de Don Juan, S.418
- 19:00
Ρεσιτάλ πιάνου Χρήστου Γιώνα
Α.Σκριάμπιν (1872–1915)
Πρελούδιο & Νυχτερινό (για αριστερό χέρι μόνο) (1894)
Σ.Ραχμάνινοφ (1873–1943)
Σονάτα αρ. 2 σε Σι ύφεση ελάσσονα, έργο 36 (1913)
- 20:00
Ρεσιτάλ για δύο πιάνα της Χριστίνα Παντελή και του Γιώργου Παναγιωτόπουλου
Memoirs
Γ. Κωνσταντινίδης:
8 Νησιώτικοι χοροί
D. Shostakovich:
Concertino in A minor op. 94
C. Saint- Saens:
Dance Macabre op.40
Astor Piazzolla:
AdiosNonino
Libertango
- 20:45
Ρεσιτάλ πιάνου Σπύρου Σουλαδάκη
Images of the Soul
L.v. Beethoven (1770–1827)
Piano Sonata No. 14 in C-sharp minor, Op. 27 No. 2, “Sonata quasi una fantasia” ("Moonlight")
1. Adagio sostenuto
2. Allegretto
3. Presto agitato
F. Chopin (1810–1849)
Ballade No. 1 in G minor, Op. 23
C. Debussy (1862–1918)
Images, Book I (1905)
1. Reflets dans l'eau
2. Hommage à Rameau
3. Mouvement
Rodion Shchedrin (b. 1932)
Basso Ostinato (1961)
- 21:30
Jazz duet In Conversation
Φωνή - Κατερίνα Αδαμοπούλου
Πιάνο – Στέφανος Κοζάνης
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η Κατερίνα Αδαμοπούλου και ο Στέφανος Κοζάνης παρουσιάζουν το "Jazz Duet in Conversation". Το ντουέτο χαρακτηρίζει ο έντονος αυτοσχεδιασμός υψηλής αισθητικής αλλά και η μουσικότητα στην ερμηνεία τους. Μαζί, θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό μείγμα αγαπημένων jazz standard αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Οι δύο μουσικοί «συνομιλούν» απρόσκοπτα μεταξύ τους και αλληλεπιδρούν μέσα από μελωδικά και ρυθμικά μοτίβα, αλλά και ερωταπαντήσεις με έντονο συναισθηματισμό.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Μαργαρίτα Κολάση
Η Μαργαρίτα Κολάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει ήδη στο ενεργητικό της 14 χρυσά βραβεία πανελλήνιων διαγωνισμών πιάνου καθώς και 3 διεθνή (Σόφια-Βουλγαρία 2006, Παρίσι-Γαλλία διεθνής διαγωνισμός Alexandre Scriabine 2016 - 1o βραβείο, Chatou – Γαλλία διαγωνισμός “CECILE EDEL-LATOS” – 1ο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο). Συναυλίες με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και με την Κ.Ο.Θ., καθώς και πολλές ατομικές (Μπενάκειο, Βαφοπούλειο, Ίδρυμα Ερευνών, Μέγαρο Μουσικής, Κ.Ο.Θ., Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού, C. Bechstein Centrum Köln, Citykirche St. Nikolaus Aachen κ.α.).
Ανώτατες σπουδές στο Conservatoire International de Musique De Paris C.I.M.P.,(Τάξη Β.Βούρτση) όπου της απονεμήθηκε Diplôme de Concert de Piano à l’unanimité avec Félicitations(2017). Κάτοχος του Diplôme Supérieur d’ Enseignement της École normale de musique de Paris 2019 (Τάξη Patricia Thomas). Δίπλωμα πιάνου του Εθνικού Ωδείου Μανώλη Καλομοίρη με την τιμητική διάκριση Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και το Αριστείο Εξαιρετικής Ιδιοφυΐας συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο στην μνήμη Βύρωνα Κολάση, Μιχάλη και Ρίτας Βούρτση (2021). Πτυχίο Γεωλογίας – ΕΚΠΑ (2021). Μεταπτυχιακά: ΕΚΠΑ - «Ιστορία, Θεωρία, Σύνθεση και Ερμηνεία Έντεχνης Μουσικής»(2023), Σχολή Ευελπίδων - “Κρυπτογραφία, Ασφάλεια και Συστήματα Πληροφόρησης»(2025). Δημοσιεύσεις στο επιστημονικό περιοδικό «Επιθεώρηση Αποκέντρωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης».
Χρήστος Γιώνας
Ο Χρήστος Γιώνας είναι διακεκριμένος Ελληνο-Αυστραλός πιανίστας και συνθέτης, γνωστός για τις υψηλού επιπέδου πιανιστικές ερμηνείες και την ξεχωριστή καλλιτεχνική του ταυτότητα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και απέκτησε το Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο το 2016. Είναι τελειόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών με International Baccalaureate και απόφοιτος του Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG), με διπλά πτυχία Bachelor of Arts (Honors) και Bachelor in Music Performance. Αποφοίτησε με τον τίτλο Summa cum Laude και τιμήθηκε με το Deree Hood Award, το ανώτατο βραβείο του ιδρύματος, καθώς και με τα Outstanding Graduate Award (Music), Artistic Achievement Award και International Honors Award για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα και την διεπιστημονική ακαδημαϊκή του επίδοση. Η διεθνής εκπαίδευσή του περιλαμβάνει σπουδές στο University of Melbourne στην Αυστραλία στο Mozarteum University στο Salzburg στην Αυστρία, καθώς και στο Stanford University στις ΗΠΑ, όπου εμβάθυνε σε διεπιστημονικές σπουδές στη φιλοσοφία και τα μαθηματικά. Ως σολίστ, έχει διακριθεί σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, και έχει εμφανιστεί σε κορυφαίες σκηνές και πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, το Mozarteum University στην Αυστρία, το Victoria College of the Arts στη Μελβούρνη, το Branner Hall στο Σαν Φρανσίσκο καθώς και η Vårdklockan Church στο νησί Gotland της Σουηδίας.
Χριστίνα Παντελή
Η Χριστίνα Παντελή έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμα ρεσιτάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπως Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Αμερική, Τουρκία, Λονδίνο, Ιταλία, Γερμανία, Ουκρανία. Ως σολίστ έχει συμπράξει με ελληνικές και ξένες ορχήστρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει ηχογραφήσει επανειλημμένως για την Ελληνική Ραδιοφωνία και οι ηχογραφήσεις της έχουν αναμεταδοθεί από το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ και ανάλογους σταθμούς σε Καναδά, Νότια Αφρική, Ιταλία και Ρωσία. Συχνά ερμηνεύει έργα Ελλήνων συνθετών, πολλά από αυτά αφιερωμένα στην ίδια. Πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου με έγχορδα και πνευστά, δύο πιάνα, φωνή με αρκετές μεταγραφές από την ίδια. Έχει δυο δισκογραφικές δουλειές με έργα Ελλήνων συνθετών για σαξόφωνο και πιάνο με τις εταιρείες Acroasis και NAXOS.
Η Χριστίνα Παντελή απέκτησε το δίπλωμα πιάνου με καθηγητή τον Θ. Κοτεπάνο στο Ωδείο Athenaeum, με Άριστα παμψηφεί, 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο, κοντά στον Edson Elias στην Ecole Normale de musique de Paris, αποκτώντας το Diplome de Execution de piano με άριστα. Ενώ δύο χρόνια μετά μελετώντας κοντά στον Pavel Chezinsky, στο Roosevelt University,USA αποκτά τον τίτλο Master of Music in piano performance, με άριστα παμψηφεί.
Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Ο πιανίστας Γιώργος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του ωδείου Athenaeum, τάξη Μαίρης Μάνεση, με βαθμό «Άριστα παμψηφεί πρώτο βραβείο και ασημένιο μετάλλιο. Οι σπουδές του συνεχίστηκαν στην Ecole Normale de musique de Paris στην τάξη του Edson Ellias. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου με τους Aquille del Vigne, Gevers, Baskirov, Boyiatzieva Lily, Έλενα Μουζάλα. Παράλληλα είναι πτυχιούχος Φυγής από το Εθνικό ωδείο, τάξη Κώστα Φλεριανού, με βαθμό «Άριστα». Διδάσκει στο ωδείο Athenaeum και στο ωδείο Σύγχρονη μουσική παιδεία. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας καθώς και συναυλίες μουσικής δωματίου. Το 2014 ηχογράφησε το έργο του Robert Schumann “Album fur die Jungend op.68 – Erste Abteilung” όπως και το “ Ah, vous dirai-je Maman” του W.A.Mozart και κατόπιν δημιούργησε το πρόγραμμα Visual Music για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε συνεργασία με το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη και το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Σπάρτης. Έχει υπάρξει μέλος σε κριτικές επιτροπές διαγωνισμού πιάνου και μαθητές του έχουν αποσπάσει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Η ανάγκη του για μια πιο αποτελεσματική και ουσιαστική επαφή του ανθρώπου με την μουσική τον οδήγησε στο πανεπιστήμιο του ARTeZ της Ολλανδίας από όπου πήρε το μεταπτυχιακό του πάνω στην κλινική μουσικοθεραπεία το 2021. Επίσης είναι κάτοχος πτυχιακού στην ψυχολογία (γνωσιακή – συμπεριφορική) και ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ στο ΚΕΔΙΒΙΜ στην συστημική ψυχολογία με υπεύθυνη καθηγήτρια τη κ Ίσαρη. Αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες και συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θεοχαράκη και το ίδρυμα της τραπέζης Πειραιώς και άλλους ιδιωτικούς φορείς ή σχολεία. Τέλος έχει αναπτύξει την μέθοδο ηχοθεραπείας Helix music που προάγει τη σωματική, ψυχική και νοητική ισορροπία μέσω της δύναμης του ηχητικού συντονισμού.
Σπύρος Σουλαδάκης
Ο Σπύρος Σουλαδάκης είναι πιανίστας, γνωστός για τις εκφραστικές του ερμηνείες και την αφοσίωσή του τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους στην Ευρώπη, όπως το Wigmore Hall στο Λονδίνο, καθώς και σε σκηνές στο Παρίσι, τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Βαϊμάρη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Έλαβε το δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο κοντά στην Ίντα Λώρη Μαργαρίτη και τη Μαρίνα Κουτούβαλη, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Royal College of Music στο Λονδίνο με καθηγητές τους John Blakely και Nigel Clayton. Κατέχει επίσης πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σημαντικούς μουσικούς όπως οι Murray Perahia, Paul Badura-Skoda, Pierre Boulez και Nelly Acopian-Tamarina. Η αγάπη του για την συνεργατική μουσική, εκφράζεται μέσα από την εκτενή του δραστηριότητα ως συνοδός και μουσικός εκγυμναστής τραγουδιστών και όχι μόνο, για συναυλίες, ακροάσεις και κάθε είδους παρουσιάσεις. Συνεργάζεται με τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπου παρουσιάζει πλούσια καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα συνδυάζοντας την ερμηνεία και τη διδασκαλία με την εσωτερική του αναζήτηση για μουσική έκφραση.
Κατερίνα Αδαμοπούλου
Η Κατερίνα Αδαμοπούλου φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου πήρε το πτυχίο του πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και συνέχισε τις πιανιστικές της σπουδές δίπλα στη διακεκριμένη σολίστ Κριστίν Τοκατλιάν παίρνοντας το 2012, το δίπλωμα πιάνου. Έχει κάνει σπουδές στο τζαζ πιάνο με τον Σπύρο Μάνεση και τζαζ τραγούδι με τον Σύλβιο Σύρρο στο Ωδείο Athenaeum ολοκληρώνοντας τον Ιούνιο του 2023 τις σπουδές της με το δίπλωμα στο τζαζ τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με την Μάιρα Μηλολιδάκη και πολυάριθμα σεμινάρια body music και tap dance. Eίναι απόφοιτος του Deree – The American College of Greece και του τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff στη σχολή Μωραΐτη. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Westminster University του Λονδίνου (ΜΑ in Music Business Management) καθώς και διδακτορικό τίτλο (Ph.D) από το τμήμα της Μουσικής Παιδαγωγικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διδάσκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και είναι καθηγήτρια (part time) στο Deree - ACG. Έχει συνεργαστεί με τους Αφροδίτη Μάνου, Γιώργο Μικρό, Δημήτρη Καλαντζή, Κώστα Γιαξόγλου, Στέφανο Κοζάνη, Jykä Ahola κ.α. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε jazz σύνολα στην αθηναϊκή μουσική σκηνή ενώ το 2023 σχημάτισε το προσωπικό της τζαζ κουαρτέτο όπου ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις και jazz standard διασκευές. Το Δεκέμβρη του 2024 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό τζαζ άλμπουμ με τίτλο “We’ll meet again”.
Στέφανος Κοζάνης
Ο Στέφανος Κοζάνης είναι συνθέτης και πιανίστας με ευρύ φάσμα δραστηριότητας στην jazz, την κλασική και τη μουσική κινηματογράφου. Το ύφος του συνδυάζει jazz αρμονία με λυρικές γραμμές εμπνευσμένες από την κλασική μουσική και την ελληνική μουσική παράδοση, διαμορφώνοντας έναν προσωπικό, πολυστυλιστικό λόγο. Έχει κυκλοφορήσει πρωτότυπες συνθέσεις με το σχήμα Jazz Tales στο άλμπουμ Herkyna (2023), ενώ το 2023 συνεργάστηκε με τον Φινλανδό τρομπετίστα Jykä Ahola στο Dedications. Το 2024 παρουσίασε το project Asterismyth, εμπνευσμένο από αστερισμούς και ελληνική μυθολογία. Το άλμπουμ Asterismyth – Music About The Constellations and Mythical Figures (12 συνθέσεις) κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε sold-out συναυλία. Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, είτε ως σολίστ είτε ως συνοδός σε σύνολα, ορχήστρες και χορωδίες. Είναι ενεργό μέλος της αθηναϊκής jazz σκηνής, συνεργάζεται με καλλιτέχνες του χώρου και παρουσιάζει τη δουλειά του ζωντανά. Κατέχει δίπλωμα κλασικού πιάνου (άριστα παμψηφεί) και jazz πιάνου, καθώς και πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης. Παράλληλα, είναι Διδάκτωρ Μηχανικός του Ε.Μ.Π. με αντίστοιχη επαγγελματική και ερευνητική δραστηριότητα.