«ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ:
ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ= ΣΥΝΘΕΣΗ»
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- Γιώργος Χατζής – Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος : Scriabin – Concerto (2 πιάνα)
- Ηλίας Μαστρογιώργης: Rachmaninoff – Etude tableaux Op. 33 Νo. 7
- Γιώργος Γαβριήλ: Beethoven – Sonata Op. 109 (1ο μέρος & 2o μέρος)
- Αλίνα Αναστασιάδη – Αλέξης Τριαντάφυλλος : Fantasia in F minor, D.940 - Franz Schubert (4 χέρια)
- Δημήτρης Κρητικός: Liszt – Reminiscences de Norma
- Ειρήνη Πανταζοπούλου: Liszt – Mephisto Valse Νo. 1
- Λευτέρης Γαβαλάς: Beethoven Concerto no. 4 (1ο μέρος) (2 πιάνα)
- Ειρήνη Ελ Σάφεϊ: Liszt/ Saint-Saens – Dance Macabre
- Νεφέλη Μάνου – Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος: Beethoven Concerto Νo. 3 (1ο μέρος) (2 πιάνα)
- Βασιλική Μανίκα: Khachaturian - Concerto no.1(1ο μέρος)
- Χρήστος Μπάκης : Rachmaninoff – Prelude Op. 3 Νo. 2
- Τόνια Ρέσσου: Schumann – Arabesque Op. 18
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Αλίνα Αναστασιάδη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ» δίπλα στο Γιάννη Γιαννούλη και εργάστηκε ως βοηθός του (2002-2004). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εικαστικών τεχνών μεταξύ των οποίων: «ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΣΠΙΤΙ», σεμινάριο υποκριτικής και εικαστικών για αρχιτέκτονες (2001) και έχει κάνει έρευνα πάνω στη σχέση κινηματογράφου και αρχιτεκτονικής, για τη διάλεξη με τίτλο «Μητρόπολη και τεχνολογία, η εξέλιξη μιας ρευστής σχέσης – από την δυστοπία του κινηματογράφου στην ουτοπία του χώρου» (2001). Έχει συνεργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας και έχει λάβει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση αρχιτεκτονικού σχεδίου και εργάζεται στα «Εκπαιδευτήρια Πλάκας». Έχει σπουδάσει μουσική και είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου από το ΩΔΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ με “άριστα παμψηφεί”. Σήμερα ασχολείται με τη διδασκαλία κλασικού πιάνου. Στενή συνεργάτης του Σταύρου Λίτινα σε πολυάριθμες παραγωγές τόσο στον αρχιτεκτονικό όσο και στο μουσικοχορευτικό τομέα. Είναι μέλος του ARROYO από το 2010 και έχει εμφανισθεί στο «ΔΕΙΠΝΟ GOURMET?», ("ΘΕΑΤΡΟΝ" ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ 2011 & ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ "Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ", ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2011), στην οποία υπέγραψε και τα σκηνικά. Έχει συμμετάσχει ως βασικός συντελεστής στο έργο «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ» του A. Strindberg, σε χορογραφία-σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα και χόρεψε στο ρόλο της Κριστίν για 4 συναπτά έτη (ARROYO, ΑΘΗΝΑ 2013-15 - ΝΥΝ+ΑΕΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2015 - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ, ΑΘΗΝΑ 2016-17). Έχει συμμετάσχει ως σολίστ μουσικός στο έργο «ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ» του Heiner Müller, βασισμένο στις Επικίνδυνες Σχέσεις του Laclos, σε χορογραφία-σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα (ARROYO 2015-17 - ΝΥΝ+ΑΕΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2017). Έχει συμμετάσχει ως βασική μουσικός στο έργο «ΣΑΛΩΜΗ» του Oscar Wilde, σε χορογραφία-σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα και πρωτότυπη μουσική Ευαγγελίας Βελλή-Κοσμά (ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 2018, σκηνή ΡΕΞ - Μ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ). Έχει ερμηνεύσει το ρόλο της Bernarda στην παράσταση «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ» του Federico G. Lorca, σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα (ARROYO, ΑΘΗΝΑ 2019-22 - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2020 - ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2022). Το 2024 έλαβε μέρος, μαζί με τον πιανίστα Αλέξη Τριαντάφυλλο, στο φεστιβάλ ARROYO mini concerts, παρουσιάζοντας το ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια «FANTASIA». Από το 2022 μέχρι σήμερα συμμετέχει ως σολίστ μουσικός στην παράσταση «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ» του William Shakespeare, σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα (ΘΕΑΤΡΟ ARROYO, ΑΘΗΝΑ 2022-25 & VIKOS FESTIVAL, ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 2024).
Βασιλική Μανίκα
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 2000 και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 10 ετών (τάξη Σοφίας Μιχαηλίδη). Αργότερα, φοίτησε στο μουσικό γυμνάσιο-λύκειο Πάτρας, όπου συνέχισε τα μαθήματα πιάνου με την Θεανώ Σακοράφα, και συμμετείχε σε σειρά μουσικών. Σε ηλικία 19 ετών, βρισκόμενη πλέον στην Αθήνα για σπουδές, συνέχισε τα μαθήματα πιάνου με την καθηγήτρια Ελεονόρα Μανόνα και από το 2022 είναι στην τάξη του Δημήτρη Χρυσανθακόπουλου, επί διπλώματι. Από το 2016 είναι μέλος της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης" όπου συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις και συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Κορυφαίες καλλιτεχνικές στιγμές υπήρξαν, η παράσταση "Φορώντας χρώματα ανοιχτά" σε μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και η όπερα του Θοδωρή Αμπαζή "Ήρα" στο αρχαίο θέατρο της Δήλου και στο Ρωμαϊκό ωδείο Πατρών. Ως σολίστ πιάνου έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ωδείο Άλφα, καθώς καιστο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής.
Νεφέλη-Μαρία Μάνου
Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία να ασχολείται με την μουσική και να παίζει πιάνο. Το 2021 έλαβε Πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί (τάξη Σταυρούλας Ζυγούρη). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίων Αρμονίας και Αντίστιξης (τάξη Άννας Ξανθάκη) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας από τον μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό. Σήμερα διδάσκει πιάνο, και προετοιμάζεται για την απόκτηση Διπλώματος πιάνου, με καθηγητή τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών, μεταξύ αυτών στο Ωδείο Άλφα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Αθήνα και στην Επίδαυρο και σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας. Επίσης έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους Χ. Παπαγεωργίου, Π. Συμεωνίδη, Δ. Βασιλάκη, Λ. Ράμου και Κ. Ζουγανέλη. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής διευθύνοντας την ορχήστρα πνευστών.
Ηλίας Μαστρογιώργης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2003 και άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο το 2018 με την καθηγήτρια Κατερίνα Σιαντίκου και Κατερίνα Χάντε. Συνέχισε το 2021 στο Ωδείο Άλφα με τον καθηγητή Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο. Έχει λάβει μαθήματα πιάνου από τον Δημήτρη Τουφεξή και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τους Χ. Παπαγεωργίου και Δ. Τουφεξή. . Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε συναυλίες του Ωδείου Άλφα, του δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής, του Ωδείου Αρμονία στην Κω, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Γιώργος Χατζής
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2004 και άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο το 2018 με την καθηγήτρια Μαρίνα Αγγελίδου. Συνέχισε το 2019 στο Ωδείο Άλφα με καθηγητή τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο και φοιτά επί διπλώματι. Το 2021 συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής της Unesco. Έχει λάβει μαθήματα πιάνου από τους καταξιωμένους πιανίστες Αγάθη Λεϊμονή, Πρόδρομο Συμεωνίδη και Σωτηρία Κίτσου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τους, καθώς και των Χρίστο Παπαγεωργίου, Λορέντα Ράμου, Δημήτρη Βασιλάκη, Κάρολο Ζουγανέλη. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε συναυλίες του Ωδείου Άλφα, του δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής, πολιτιστικών κέντρων του δήμου Αθηναίων, έχει επενδύσει μουσικά θεατρικές παραστάσεις, και έχει εμφανιστεί στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη καθώς και στην Ελληνογαλλική Ένωση.
Λουκία Γκαρδιακού
Η Λουκία Γκαρδιακού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε πιάνο στην τάξη της Μαρίας Κανατσούλη και αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α ́βραβείο. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με τις σολίστ Chantal Stigliani και Josette Morata, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το κλασικό και σύγχρονο τραγούδι και έχει συμμετάσχει σε χορωδίες και άλλα φωνητικά σύνολα σε Ελλάδα και Γαλλία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με Έλληνες και ξένους σολίστ σε Ελλάδα, Γαλλία και Πορτογαλία. Εργάζεται ως πιανίστα και συνοδός αλλά και ως
καθηγήτρια πιάνου (Ελληνικό Ωδείο). Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για παιδιά "Ο μαγικός αυλος του Μότσαρτ". Διασκευάζει ή παίζει μουσική επί σκηνής για θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα ασχολείται με μοντέρνο ρεπερτόριο και έργα νέων συνθετών. Διατηρεί επίσης δύο πιανιστικά ντούο. Έχει γνώσεις ακορντεόν και είναι βασικό μέλος του σχήματος παραδοσιακής μουσικής "Κανελόριζα". Συμπράττει με άλλους μουσικούς
σε ποικίλα μουσικά σχήματα διαφορετικών ειδών. Είναι τέλος πτυχιούχος του τμήματος κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος του UFR de Grec moderne Sorbonne Paris IV.
Κατερίνα Τοπαλίδου
Η Κατερίνα Τοπαλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στη Σάμο όπου μεγάλωσε. Το 2005 πήρε το δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά ( αρμονία, αντίστιξη, φούγκα τάξη Γ. Καμπάνα). Από το 2009 -2013 παρακολούθησε μαθήματα ερμηνείας πιάνου με την Α. Λεϊμονή. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια των Ε. Μουζάλα, Δ. Τουφεξή, Γ. Βακαρέλη, Ε. Σαραφιανό, Σ. Θωμά καθώς και στη θερινή Ακαδημία Πόρου. Διδάσκει από το 2002 ως σήμερα. Επίσης εργάζεται ως μόνιμη σύνοδος πιανίστα στις
εξετάσεις πτυχίων και διπλωμάτων στο Σύγχρονο Ωδείο Αττικής. Aπό το 2022 είναι η πιανίστα του φωνητικού συνόλου Eklipsis Vocal Ensemble. Από το 2012 αποτελεί μέλος ενός πιάνο τρίο με την Κλεοπατρα Κυρτάτα στο φλάουτο και τον Σταύρο Παργινό στο τσέλο δίνοντας τακτικά συναυλίες. Το 2024 και το 2025 συνεργάστηκε ως σολίστ στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Φωτεινής Νταφοπούλου, Chopin & Sand Αναζητώντας την γαλάζια νότα και οι Schumann & ο Brahms Η συνάντηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ερμηνεύοντας έργα των συνθετών.
Η Λουκία Γκαρδιακού και η Κατερίνα Τοπαλίδου συμπράττουν για πάνω από μια δεκαετία ερμηνεύοντας έργα για 4 χέρια και δυο πιάνα. Στη συναυλία θα ερμηνεύσουν την δεύτερη Ουγγρική Ραψωδία του Franz Liszt σε μεταγραφή για 4 χέρια του F. Bender.
Τριαντάφυλλος Αλέξιος
Χάρη στη μακροχρόνια εμπειρία του στον κλάδο της λιανικής πώλησης και σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες διοικητικές και οργανωτικές δεξιότητες, τις οποίες έχει αναπτύξει μέσα από τη θέση του ως Υπεύθυνος Πωλήσεων, διαθέτει τις απαραίτητες διαπροσωπικές δεξιότητες όπως αφοσίωση στην ομάδα, καινοτομία και ακεραιότητα — χαρακτηριστικά που συμβάλλουν καθοριστικά σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα των πωλήσεων. Μέσα από τον ρόλο του στην εταιρεία SOFA.GR (2010–2025), ανέλαβε την προώθηση και ανάπτυξη των πωλήσεων, καθώς και την επίτευξη των εταιρικών εμπορικών στόχων, ακολουθώντας πιστά την στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας. Παράλληλα, ανέπτυξε ισχυρές οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες, διαχειριζόμενος την καθημερινή λειτουργία του καταστήματος, τις απογραφές και τις λογιστικές κινήσεις, ενώ διακρίθηκε για την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου και την άριστη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ανέλυε δεδομένα πωλήσεων και λάμβανε κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της κερδοφορίας, ενώ καθοδηγούσε και εκπαίδευε την ομάδα του με στόχο τη διαρκή εξέλιξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Διακρίθηκε για την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη παρουσίαση προϊόντων, την εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και τις ισχυρές διαπραγματευτικές του ικανότητες, πετυχαίνοντας συστηματικά και υπερβαίνοντας τους στόχους πωλήσεων. Εφάρμοζε με συνέπεια τους κανόνες του merchandising, τόσο στη βιτρίνα όσο και στο κατάστημα, συμβάλλοντας στην άρτια εικόνα του εμπορικού σήματος. Επίσης, συμμετείχε ενεργά σε προωθητικές ενέργειες και υπέβαλλε στρατηγικές προτάσεις σε συνεργασία με τη retail manager, δείχνοντας έντονη προσωπική πρωτοβουλία και συνέπεια στην υλοποίηση επιχειρηματικών στόχων, όπως η ενίσχυση της ικανοποίησης του πελάτη, η διαχείριση της απόδοσης και η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα στον χώρο των πωλήσεων, ασχολείται ενεργά με τη μουσική, έχοντας πολυετή εμπειρία στο πιάνο. Έχει συμμετάσχει σε ρεσιτάλ, συμπεριλαμβανομένων έργων για τέσσερα χέρια, όπως το πρόσφατο ρεσιτάλ του Απριλίου 2024 στο θέατρο Arroyo, στο οποίο παρουσίασε έργα κλασικού ρεπερτορίου σε συνεργασία με την Αλίνα Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της σειράς “mini concerts”. Έχει επίσης διδάξει πιάνο στο Ωδείο Νέα Μορφή κατά την περίοδο 2016–2017, μεταδίδοντας την αγάπη του για τη μουσική σε μαθητές διαφόρων ηλικιών, με συνέπεια, υπομονή και ενθουσιασμό. Όσον αφορά την εκπαιδευτική του πορεία, είναι κάτοχος Διπλώματος Πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας (2017–2018) και Πτυχίου Πιάνου από το Ωδείο Αναγέννηση στο Αιγάλεω (1996–2010). Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα ειδικού αρμονίας (Α’ & Β’ Έτος) την περίοδο 2004–2006. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας (2006–2010), ενώ έχει λάβει απολυτήριο λυκείου από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Περιστερίου, με κατεύθυνση στη λογιστική. Στο πλαίσιο της διαρκούς επαγγελματικής του εξέλιξης, συμμετείχε στο σεμινάριο με τίτλο «Το κτίσιμο και η ενίσχυση του Brand» που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2018 με εισηγητή τον Μιχαήλ Τσάκωνα.
Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος
Σε διαρκή διαδικασία εξέλιξης, αλλά με σημείο αναφοράςπάντα το πιάνο, ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος κινείται με άνεση σε όλο το φάσμα των διαφορετικών όψεων και “ειδών” της μουσικής τέχνης, εναλλάσσοντας κατά περίπτωση τις ιδιότητες του εκτελεστή, του δημιουργού, του μελετητή, και του καθηγητή. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι από το 2021 υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, εκπονώντας τη διδακτορική του έρευνα με θέμα τις μεταγραφές για πιάνο. Είναι επίσης πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα “Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής”), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (“Σπουδές Πολιτιστικής Διαχείρισης”), και τελειόφοιτος του ΕΚΠΑ (τμήμα “ΜΜΕ και Επικοινωνίας”). Οι μουσικές του σπουδές περιλαμβάνουν Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου (με βαθμούς “Άριστα” και “Άριστα και Α’ Βραβείο” αντίστοιχα), καθώς και το Γαλλικό “Diplome Superieur de Piano” της ιστορικής “Schola Cantorum” στο Παρίσι (τάξη Αγάθης Λεϊμονή). Επιπλέον έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ιταλία, Βέλγιο, Ρωσία, Γαλλία), με διεθνούς φήμης καθηγητές και σολίστες όπως οι F. Clidat, A. Delevingne, J. Lowenthal, R. Boldorini, R. Salinas, J. Zaharieva, L. Boyadjieva, H. Takenutsi,I. Petrin, Y. Bogdanov, I. Jones κ.ά. Ως σολίστ, έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Πήλιο, Μύκονο, Ρέθυμνο), και εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι, Βουδαπέστη, Λιουμπλιάνα, Μόσχα), με σημαντικότερη για εκείνον στιγμή τα δύο ρεσιτάλ του (2010 και 2012) στο “Liszt Ferenc Emlékmúzeum” (το μουσείο-οικία του F. Liszt στη Βουδαπέστη), όπου είχε την τιμή να δοκιμάσει το πιάνο του θρυλικού Ούγγρου πιανίστα και συνθέτη. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα “Sinfonietta Αθηνών” (υπό τον Γ. Αραβίδη), έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, και έχει συμμετάσχει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου κερδίζοντας βραβεία όπως το “Virtuosismo pianistico Premio speciale” στο “3rd International San Daniele Piano Meeting” στην Ιταλία (2008) και το “Α’ Βραβείο” στον ετήσιο “Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου” της ΧΟΝ (2009). Εκτός από τα έργα των κορυφαίων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου, έχει ασχοληθεί διεξοδικά και με το λεγόμενο “ξεχασμένο” ρεπερτόριο του πιάνου, παρουσιάζοντας λιγότερο γνωστά ή και ανηχογράφητα μέχρι εκείνη τη στιγμή έργα συνθετών όπως οι G. Martucci, S. Heller, J. L. Dussek, A. Lourie, F. Blumenfeld, κ.ά., αλλά και πρώτες εκτελέσεις σύγχρονων έργων όπως το εμβληματικό “Goodbye Mr. Rachmaninoff” του Κ. Κατσαρή (2009). Ως ακομπανιατέρ, έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με χορωδίες (ΕΡΤ, Δήμου Αγίας Παρασκευής, “Μελωδοί”, “Ίαμβος” κ.ά), καθώς και με πλήθος μονωδών και σολίστ σε διπλωματικές εξετάσεις, ακροάσεις και εμφανίσεις τους. Εργάζεται επίσης ως ακομπανιατέρ μπαλέτου και μοντέρνου χορού σε Ανώτερες Σχολές Χορού, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία και στο αμιγώς συμφωνικό ρεπερτόριο καθώς συνοδεύει τα τελευταία χρόνια το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας του Ωδείου “Άλφα” (τάξεις Λ. Καρυτινού και Α. Πυλαρινού), καθώς και σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας (Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών - 2016, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- 2018). Πέραν της "λόγιας" μουσικής, έχει εργαστεί ως πιανίστας στο υπερπολυτελές “Διόνυσος-Zonar's” (2009-2019), και έχει συνεργαστεί με πλήθος από μουσικά σχήματα, ηθοποιούς, χορογράφους, σκηνοθέτες, και τραγουδιστές, εμφανιζόμενος ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια σε μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα: Το ρεπερτόριο του εκτείνεται από την τζαζ και την crossover μουσική μέχρι την pop, τη λαϊκή και προσφάτως, ακόμα και τη ραπ μουσική (ηχογράφηση του θεματικού δίσκου “Αλεξανδρεια” του “Ραψωδού-Φιλόλογου" - 2021). Ως δημιουργός, έχει συνθέσει μουσική για θέατρο (Δ. Παπαδήμα/ Γ. Μποσταντζόγλου - 2018), χορό, και animation, τραγούδια για μουσικές παραστάσεις (Ε. Καρακάση -Δ. Χαλιώτης) και εμπορικές κυκλοφορίες (Polymusic - 2016), έργα για σόλο πιάνο, καθώς και μια σειρά από μεταγραφές πάνω σε έργα των Handel, Mozart, Liszt και Tchaikovsky. Ως καθηγητής, διδάσκει πιάνο σε Ωδεία και μουσικές σχολές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, συμπληρώνοντας το 2021-22 δύο δεκαετίες αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού προϋπηρεσίας. Μαθητές του έχουν ήδη αποφοιτήσει και κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής.
Γιώργος Γαβριήλ
Ο Γιώργος Γαβριήλ είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλούς Μάνου και έχει σπουδάσει Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο του Πειραΐκού Συνδέσμου. Είναι επίσης απόφοιτος του Διετούς Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής (Carl Orff) της Σχολής Μωραΐτη. Τον Ιανουάριου του 2024 πείρε το Πτίχο του στο Πιάνο ως Αριστίχος στο Ωδείο ΛΑΦΑ με καθηγητή του τον Δήμητρη Χρυσανθακόπουλο. Σαν χορευτής και performer συνεργάστηκε επί πενταετία με την Ομάδα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη και εξακολουθεί να χορεύει σαν συνεργάτης του Χοροθεάτρου Dance Factory, ενώ διδάσκει Σύγχρονο Χορό, Αυτοσχεδιασμό, Ρυθμική και Μουσική στη Σχολή Χορού Αrt Factory της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Ως πιανίστας έχει λάβει μαθήματα πιάνου από τους Νέλλη Σεμιτέκολο, Θάλεια Μοίρα κα. Σήμερα, φοιτά στις σχολές Διεύθυνσης Ορχήστρας του Ωδείου Άλφα (τάξη Λουκά Καρυτινού), και Βυζαντινής Μουσικής (τάξη Νίκου Φραγκάκη). Τέλος, έχει συνθέσει μουσική για χορό για τα έργα «Όλα αυτά δεν.... ήταν», «Η διαδρομή μιας αγκαλιάς» , «Οι περιπέτειες του μικρού Αδάμ» κ.α, κάνει την μουσική.