All Day Piano City Athens Festival @ Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
12.30-22.30

Λεπτομέρειες Προγράμματος 

https://www.pianocityathens.gr/all-day-piano-city-athens-festival-deree

 All Day Piano City Athens Festival @Deree – The American College of Greece

Ώρες: 12:30-22:20

 Το Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσκαλεί το αθηναϊκό κοινό σε μια μέρα πιανιστικής πανδαισίας!

Στις 12 Μαΐου 2023, από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ, θα φιλοξενηθούν εξαίρετοι πιανίστες στις μοναδικές εγκαταστάσεις του. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί είναι ποικίλο, καθώς θα λάβουν μέρος φοιτητές, διακεκριμένοι απόφοιτοι και παγκοσμίως αναγνωρισμένοι καθηγητές-σολίστ των Μουσικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου.

Οι συναυλίες είναι ατομικές ή ομαδικές και θα παρουσιαστούν έργα του κλασικού ρεπερτορίου, ελεύθεροι αυτοσχεδιασμοί, τζαζ, μουσική δωματίου, έργα για φωνή και πιάνο, έργα για τέσσερα χέρια και δύο πιάνα, προβάλλοντας μια ευρεία γκάμα της πιανιστικής τέχνης.

Όλες οι συναυλίες θα διεξαχθούν στο 7th Level Auditorium.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις 12 Μαΐου 2023 πατήστε εδώ

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, η καθηγήτρια του Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και σολίστ πιάνου Κριστίν Τοκατλιάν θα παραχωρήσει ένα σεμινάριο πιάνου (masterclass), ώρες 11.00-15.00, για τους ενδιαφερόμενους πιανίστες.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει επικοινωνίας των ενδιαφερομένων με την κα Τοκατλιάν στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ως αναγνώριση της προσπάθειας των νέων πιανιστών θα προταθούν έως και τρείς (3) συμμετέχοντες να δώσουν ένα ρεσιτάλ στις εγκαταστάσεις του Deree, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Masterclass στις 13 Μαΐου 2023 πατήστε εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12 Μαΐου 2023

12.30-13.50

Deree Music Majors in concert

Έργα για σόλο πιάνο, πιάνο ντούο, μουσική δωματίου και ηλεκτρονικά με πιάνο

Πιάνο: Βασίλης Γάββαρης, Ιβάνα Ζαφειράκη, Άγγελος Λατσίδης, Ιόλη Σιφονιού, Yuqing Chen

Βιολί: Ηλέκτρα Μαυροψαρίδη, Άρης Μπρούστης

Τσέλο: Στέργιος Κάρκας

Electronics: Ευθύμης Ναούμης

Διδασκαλία: Κριστίν Τοκατλιάν & Leslie Jones

 14.00-14-30

Πύρρος Μαρματάκης, Τέσσερα θέματα από την παράσταση Στο Μυαλό του Άμλετ, Original composition

 14.30-15.00

Χρήστος Γιώνας-Κοντός, Έντεκα Αναδρομές στο Μέλλον, Original Composition, Ρεσιτάλ Πιάνου

Ένας μουσικός διαλογισμός για την αναδρομική σύλληψη του Παρελθόντος και το Μέλλοντος εντός του Παρόντος. Ένδεκα ενότητες που επικοινωνούν συναισθήματα, χειρονομίες και νοητικές καταστάσεις άφατες με άλλα μέσα. Όλες οι ενότητες συνυπάρχουν χωριστά και ενιαία μετασχηματιζόμενες η μία στην άλλη στο χρόνο σαν σύμβολα στις αίθουσες της μνήμης.

15.15-15.45

Βασίλης Γάββαρης: Struggle and Glory, Ρεσιτάλ Πιάνου

 Μια μουσική διαδρομή σε χρονικά μακρινούς μουσικούς κόσμους, συνδεδεμένους με κοινές αξίες. Μια ηρωική αναζήτηση από το σκοτάδι στο φως, από τον αγώνα στην λύτρωση.

15.45-16.30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

16.30-17.00

Εβελίνα Αντεμισάρη, Ρεσιτάλ Πιάνου

 Ένα ταξίδι στο συνειδητό όνειρο, επιστροφή στην πραγματικότητα και συνάντηση με τον

αγαπημένο J. Brahms και τον συναρπαστικό αλλά συνάμα βαθιά εκφραστικό Prokofiev.

17.00-17.30

Νίκος Βέννερ, Ρεσιτάλ Πιάνου

Μια μουσική πορεία συναισθημάτων από το γοητευτικό και εκφραστικό μπαρόκ του Rameau στο μαγευτικό ρομαντικό σύμπαν του Chopin, με οδηγό τη φαντασία και την ονειροπόληση.

17.40-18.10

Στάθης Χωματσάς, Ρεσιτάλ Πιάνου

Ένα ρεσιτάλ εμπνευσμένο από τη φύση, το γοτθική τέχνη και τις έννοιες του χρόνου και της αντίληψης. Θα ακουστούν έργα από Ιταλικό και Γαλλικό Mπαρόκ, οδηγούμενο στον Ρωσικό ρομαντισμό με τον έντονο λυρισμό και καταλήγοντας στο ιδιαίτερο ‘σκοτεινό’ χρώμα του 21ου αιώνα.

 18.10-18.40

Στάθης Χωματσάς & Βρεζ Χατσατουριάν, 2 Mancunians in Athens, Πιάνο Ντούο

Ένα μουσικό ταξίδι στο Παρίσι του 19ου αιώνα όπου το Μακάβριο και το μυστήριο του θανάτου να γοητέυουν τον ανθρώπινο νου, όπως μια αναζήτηση στο Σύμπαν, με τους Πλανήτες να ακτινοβολούν το δικό τους μεγαλείο! Σε ένα ταξίδι όπου ένας καφές στο Παρίσι να μην εμποδίζει έναν χορό στο Buenos Aires. Επειδή, η Μουσική δεν γνωρίζει από αποστάσεις!

19.00-20.00

Έλενα Χριστοδούλου, From Paris to Buenos Aires, Ρεσιτάλ Πιάνου

 Με αφετηρία την ιμπρεσσιονιστική αύρα του Παρισιού, το πάθος και τον εξωτισμό της Ανδαλουσίας, την εμπλουτισμένη με τζαζ στοιχεία κλασική μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης και τελικό προορισμό τις εκρηκτικές και πολυρυθμικές μελωδίες της Αργεντινής. Ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο σε πιανιστικά έργα τεσσάρων συνθετών κλασικής μουσικής του πρώτου μισού του 20ου αιώνα με σημαντική επιρροή που στόχο έχει να αναδείξει κάποια από τα βασικά στυλιστικά ρεύματα της εποχής.

20.15-21.15

Κριστίν Τοκατλιάν & Σπύρος Σουλαδάκης, Classical + 200, Πιάνο Ντούο

 Άραγε ο αριθμός 200 τί να κρύβει; Το 1781 ο Μότσαρτ παραδίδει την παρτιτούρα της Σονάτας…και το 1978 μια πολυστυλιστική σουίτα ειρωνεύεται την ηλιθιότητα των χαρακτήρων του Νικολάι Γκόγκολ σε μια κωμικοτραγική συγκυρία. Ξεκάθαρες αναφορές σε γνωστά μοτίβα της μουσικής διαδρομής 200 + ετών…από το Μπαρόκ στον μεταρομαντισμό βρίσκουν προορισμό και παραδόξως γεφυρώνονται στην αβάν-γκαρντ.

21.30-22.20

Δημήτρης Τουφεξής, Romantics and more, Ρεσιτάλ Πιάνου

Ο Δημήτρης Τουφεξής επιστρέφει στα γνωστά του λημέρια και ως ο Δάσκαλος όλων μας, μας ταξιδεύει πέρα από τον Ρομαντισμό. Θα τον απολαύσουμε σε ένα ρεσιτάλ που θα ολοκληρώσει τον πιανιστικό μαραθώνιο στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ 

Ο Πύρρος Μαρματάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιουλίου του 1998. Πήρε το δίπλωμα στο πιάνο στην ηλικία των 16 χρονών, Άριστα Παμψηφί, πρώτο βραβείο με καθηγητή τον Γιώργο Μάνεση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Deree - The American College of Greece, με καθηγητές τον Δημήτρη Τουφεξή και την Κριστίν Τοκατλιάν στο πρόγραμμα BA Hons in Music Performance.

 Αποφοίτησε το 2021 κερδίζοντας τα βραβεία Artistic Achievement Award και Outstanding Music Graduate Award. Από τότε συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Τσίτσεστερ στο διδακτορικό ‘Engendered mysticism in the works of Messiaen, Scriabin and Gurdjieff-De Hartmann’ με επιβλέπων καθηγήτρια την Laura Ritchie. Έχει βραβευτεί πολλαπλές φορές σε διεθνής και πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως πρώτο βραβείο σύνθεσης το 2021 στο Youth International Music Competition, USA, 1ο βραβείο στο International Moscow Music Competition (IMMC) και άλλα. Είναι ενεργός πιανίστας με εξέχουσες στιγμές το προσωπικό ρεσιτάλ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Χανιά, Κρήτη το 2022 καθώς και το προσωπικό ρεσιτάλ στο Πανεπιστήμιο του Τσίτσεστερ, Αγγλία, στον ναό της Αναγέννησης. Ίδρυσε και διευθύνει το εναλλακτικό καλλιτεχνικό κέντρο ‘Το Πάνω Σπίτι’ το οποίο στεγάζει από τον Σεπτέμβριο του 2022 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας πολλαπλά φάσματα της τέχνης με ιδιαίτερη έμφαση τις μουσικές παραστάσεις και το θέατρο.

 Εξέχουσες συνεργασίες ως τώρα είναι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου καθώς και τζαζ βραδιές με τελευταία το project Leoforio με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Συνθέτει επαγγελματικά μουσική για θέατρο με έργα του το ‘Limbo-Vals no 6’ σκηνοθεσία Ειρήνη Δρίβα, ‘Ας Αποφασίσουμε’ σκηνοθεσία Κώστας Μεσσάρης, ‘Στο Μυαλό του Άμλετ’ σκηνοθεσία Κοσμάς Κότσι και ετοιμάζει την εναλλακτική διασκευή του ‘Οιδίποδα Τύραννου’ σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Κώστα Μεσσάρη. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία, θέατρο και τραγούδι, τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ενεργά.

 Ο Χρήστος Γιώνας-Κοντός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού με International Baccalaureate. Το 2016 έλαβε το Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στην τάξη της καθηγήτριας Μπέττυς Γαϊτάνου-Μπαρζούκα·καθώς, το 2020, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μουσική στο Frances Rich School of Fine Arts του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος μελετώντας κλασσικό πιάνο υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Δημήτρη Τουφεξή. Είναι κάτοχος πολλαπλών πιανιστικών μουσικών βραβείων καθώς επίσης είναι απόφοιτος και μέλος του Μουσικού Εργαστηρίου Σύνθεσης και Εκτέλεσης, οπού έχει μελετήσει με τον συνθέτη Δρ. Αλέξανδρο Καλογερά.

 Μεταξύ άλλων έχει πραγματοποιήσει καλλιτεχνικές εμφανίσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου Piandaemonium (2017)·στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (2012)·στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής 2017 στη Χίο καθώς και στα φεστιβάλ Διεθνείς Μουσικές Συναντήσεις 2017 και 2018 στη Νάξο.

 Έπειτα από διετή απόσταση από τη μουσική εξερευνώντας τα μαθηματικά και τον σχεδιασμό παιγνίων, ο Χρήστος βρέθηκε σε ένα ταξίδι επιστροφής στη μουσική με πρωταρχικό του μέλημα την προσωπική δημιουργική εξερεύνηση του ήχου. Αυτή τη στιγμή είναι ιδρυτικό μέλος του Jazz πειραματικού μουσικού σχήματος Frall μαζί με τους μουσικούς, Αυγουστίνο Μιχαλόπουλο-Σταθόπουλο και Δημήτρη Κόκκο.

 Ο Βασίλειος Γάββαρης, Ελληνοκυπριακής καταγωγής, είναι τελειόφοιτος του προγράμματος του Music Performance στο Μουσικό Τμήμα του Deree -Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με καθηγήτρια πιάνου την Δρ. Τατιάνα Παπαγεωργίου. Είναι κάτοχος της “Frances Rich Scholarship” βάσει της ακαδημαϊκής του επίδοσης, καθώς και Διπλωματούχος Πιάνου με το βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο» από το Παναρμόνιο Ωδείο, υπό την επίβλεψη της ιδίας καθηγήτριας. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία δεκατριών ετών με καθηγήτρια την Μαρία Βελμάχου στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει λάβει βραβεία σε αρκετούς διαγωνισμούς πιάνου, όπως το 1ο βραβείο στο Μουσικό Διαγωνισμό «Γεώργιος Φελούρης», 2ο και 3ο βραβείο στους Διαγωνισμούς του Πνευματικού Κέντρου «Φίλωνας», το 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» αλλά και Τιμητικό Έπαινο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Montecatini International Piano Competition”, αλλά και στον Διαγωνισμό Πιάνου της «Unesco ΤΛΕΕ». Ακόμα, έχει τιμηθεί από το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα.

Έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό από διακεκριμένους πιανίστες. Μεταξύ αυτών οι Dr. Tamás Ungár, Peter Nagy, Andrzej Jasiński, Δημήτρης Τουφεξής, Γιάννης Βακαρέλης, Jean-Louis Steuerman, Δρ. Λορέντα Ράμου, Πρόδρομος Συμεωνίδης, Dr. Christine Tokatlian, Έλενα Μουζάλα. Έχει εμφανιστεί σε πλήθος μουσικών διοργανώσεων σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ο Φ.Σ. Παρνασσός, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», η Ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης, κ.α. Είναι πτυχιούχος αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο, ενώ έχει ασχοληθεί για χρόνια με τα παραδοσιακά κρουστά όργανα, συμμετέχοντας σε συναυλίες σε σημαντικούς χώρους, όπως το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Τα τελευταία δύο χρόνια συνοδεύει την χορωδία του Αμερικανικού Κολλεγίου στο πιάνο, ως student assistant του τμήματος, ενώ παράλληλα, είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

 Η σοπράνο Δέσποινα Τσοκούνογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία εγγράφεται στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας, όπου παίρνει μαθήματα πιάνου και θεωρητικών με τους Βαλεντίνα Νοβογιέφσκαγια και Θανάση Μιχαλόπουλο αντίστοιχα. Ένα χρόνο αργότερα πρωτεύει στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Το 2005 αρχίζει τις σπουδές Λυρικού Τραγουδιού στο ωδείο Athenaeum στην τάξη της Γιαννακοπούλου Χριστίνας. Συμμετείχε στην Όπερα "Ο Νάνος" σε σκηνοθεσία Eike Gramms και μουσική διεύθυνση Νίκου Τσούχλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λυρικού τραγουδιού με κορυφαίους Μουσικούς όπως Γιώργος Χατζηνίκος, Άρης Χριστοφέλλης, Νίκος Βασιλείου, Kurt Equiluz, Cheryl Studer, ενώ έχει πάρει και μαθήματα λυρικού τραγουδιού απο τους Μάτα Κατσούλη και Στέφανο Τσατάλμπαση. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Ανδρική Χορωδία Νίκαιας, την Φιλαρμονική Δήμου Γέρακα και με το σχήμα <<ΜΕΤALLΟΝ>> της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Επίσης συμμετείχε στον πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό της UNESCO όπου απέσπασε το ΄Γ Βραβείο στην Μονωδία. Τον Ιούνιο του 2013 πήρε το Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Άριστα και υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών. Διδάσκει κλασσικό τραγούδι στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας.

 Ο Παναγιώτης Κραμπής δραστηριοποιείται ως πιανίστας, συνδημιουργός και εθελοντής σε φεστιβάλ, σεμινάρια και masterclasses, μουσικές, θεατρικές, χορευτικές και εκπαιδευτικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικεύεται στη συνοδεία τραγουδιστών και κλασικών οργάνων και το ρεπερτόριό του εκτείνεται από την μπαρόκ μέχρι τη μοντέρνα μουσική και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

 Έχει Bachelor of Arts στη Μουσική και τη Φιλοσοφία από το Deree, δίπλωμα στο κλασικό πιάνο και πτυχίο αντίστιξης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ερμηνείας και τεχνικής του κλασικού πιάνου, συνοδείας κλασικού τραγουδιού, αρμονίας στο πιάνο, καθώς και ανάλυσης και ρεπερτορίου της μουσικής του 20ου και 21ου αιώνα. Διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Μουσικής Πράξης και σε σεμινάρια στην Αθήνα.

 Η Παρασκευή Ελένη (Εβελίνα) Αντεμισάρη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2005. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της Χρύσα Διαγουρτά. Σε ηλικία 11 ετών συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο με τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή. Παίζει επίσης σε υψηλό επίπεδο βιολί και σαξόφωνο άλτο. Τον Ιούλιο του 2020 (σε ηλικία 14 ετών) έλαβε από το Φιλαρμονικό Ωδείο Πεύκης το Δίπλωμα Πιάνου με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή αποσπώντας την μέγιστη βαθμολογία «Άριστα παμψηφεί με Α’ Βραβείο» και τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Ωδείου. Είναι επίσης κάτοχος του Πτυχίου Αρμονίας με βαθμό «Άριστα 10», του Grade 6 Music Theory (ABRSM) με καθηγητή τον Θ. Μπρουτζάκη όπως και του Grade 8 Violin Performance (ABRSM) με καθηγητή τον Γ. Μάνδυλα.

 Είναι μέλος της Ορχήστρας του Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (2017 – σήμερα) και της διεθνώς βραβευμένης Χορωδίας Rosarte (2012- 2019). Είναι άριστη μαθήτρια, έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης, Πιάνου, Φυσικής και Μαθηματικών. Έχει συμμετάσχει σε Μουσικές Ακαδημίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας με τους κορυφαίους πιανίστες, συνθέτες και μαέστρους Robert Levin, Michael Korstick, Alain Lefevre, Jonathan Girard, Γιάννη Χατζηλοΐζου, Κωνσταντίνο Δεστούνη, Τίτο Γουβέλη, Θοδωρή Τζοβανάκη, Christine Tokatlian, Λίνα Τόνια, Δημήτρη Τουφεξή, Brandt Fredriksen, Jacques Rouvier, Andreas Groethuysen και άλλους. Είναι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου και από το 2017 σπουδάζει στο Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με Μουσική Υποτροφία, από το οποίο βραβεύτηκε με το ACG Pierce Orchestra Award για την πολύτιμη συνεισφορά της στην ορχήστρα του Κολλεγίου.

 Έχει γίνει ήδη δεκτή για να συνεχίσει τις ανώτατες μουσικές σπουδές της στο Πιάνο και στην Σύνθεση από το Royal College of Music (London), το Royal Northern College of Music (Manchester) και το Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow). Είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης και είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA.

 Ο Νίκος Βέννερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και έδειξε το μουσικό του ταλέντο από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο και τις ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2018 αποκτώντας το δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο, στο Ωδείο Ι. Συγγελάκη. Είναι απόφοιτος του Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts in Music, λαμβάνοντας την υψηλότατη διάκριση Magna Cum Laude καθώς και το βραβείο Outstanding Senior Achievement Award για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα και το υψηλότατο επίπεδο σπουδών με καθηγητή τον διεθνούς φήμης σολίστ και μαέστρο κ. Δημήτρη Τουφεξή. Παράλληλα απέκτησε και Bachelor από το Open University του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Deree του είχε απονεμηθεί η υποτροφία Frances L. Rich της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών.

 Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Master in Music Performance) στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας (Royal Conservatoire of Scotland), στη Γλασκόβη με καθηγητές τους Aaron Shorr και Steven Osborne. Παράλληλα με τις σπουδές του στο RCS έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Α.G. Leventis Foundation. Έχει διακριθεί και έχει αποσπάσει το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και δύο φορές στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της UNESCO αποσπώντας το 3ο βραβείο το 2016 και το 2ο βραβείο το 2018. Επίσης, απέσπασε το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ISCART (International Piano Competition) στο Λουγκάνο της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2021 καθώς και το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό μουσικής (IMMC) International Moscow Competition τον Σεπτέμβριο του 2021. Σαν σολίστ έχει δώσει ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στο Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Πρόσφατα βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (Απρίλιος 2022) με το βραβείο της Τάξης των Γραμμάτων και Καλών Τεχνών στη κατηγορία Piano Performance.

 Ο πολυσχιδής μουσικός Στάθης Χωματσάς έχει βραβευτεί πολυάριθμες φορές για το συνθετικό του έργο και τις πιανιστικές του δεξιότητες (Βραβείο Σολίστ Πιάνου Ε. Μυκονίου από την Ακαδημία Αθηνών, 1ο βραβείο στον Β' Διαγωνισμό της UNESCO, 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Σύνθεσης Dionysia Trust 2021, 3ο βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Θ. Αντωνίου κ.λπ.). Ήταν επίσης φιναλίστ του διαγωνισμού Gold Medal του RNCM το 2019.

 Έχει εμφανιστεί αρκετές φορές ως σολίστ με ορχήστρες και έχει δώσει συναυλίες ως σολίστ σε αίθουσες όπως η Εναλλακτική Σκηνή Ε.Λ.Σ., το Bridgewater Hall του Μάντσεστερ, το Royal Northern College of Music (RNCM) Concert Hall κ.λπ. Ως συνθέτης, έργα του έχουν παιχτεί σε σημαντικούς χώρους όπως η Εναλλακτική Σκηνή Ε.Λ.Σ ,το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Royal College of Music του Λονδίνου, το RNCM, κ.λπ. και έχουν ηχογραφηθεί από τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ.

 Έχει αποφοιτήσει με Bachelor in Arts (BA) in Music από το Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και BA (Hons) in Music Performance (Πιάνο) από το Open University UK, έχοντας λάβει πλήρη υποτροφία διδάκτρων (H. C. Krentzman, τάξη Δημήτρη Τουφεξή). Επιπλέον, είναι κάτοχος Master in Music (MMus) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος (PGDip) in Performance από το RNCM, έχοντας πλήρη υποτροφία διδάκτρων από το έγκριτο Ίδρυμα Ωνάση (τάξη Frank Wibaut). Επιπλέον, κατέχει από το Ωδείο Αναγέννηση, Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου (τάξη Δ. Τουφεξή) και Σύνθεσης (τάξη Δ. Οικονόμου) με Άριστα και Πρώτο Βραβείο. Επίσης, έχει σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας με τον Μίλτο Λογιάδη στην Αθήνα και τον Mark Heron στο RNCM.

 Ο Βρεζ Χατσατουριάν γεννήθηκε στο Γιερεβάν της Αρμενίας.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές από πολύ μικρή ηλικία στη σχολή “Alexander Spendiaryan”. Το 2017 έγινε δεκτός με υποτροφία στο μουσικό κολλέγιο Royal Northern College of Music στο Ηνωμένο Βασίλειο, απ’ όπου αποφοίτησε με Master of Music in Performance (Piano) και με καθηγητή τον Benjamin Frith. Παράλληλα, υπήρξε ο βασικός πιανίστας της πειραματικής ηλεκτρονικής ensemble του RNCM, υπό την καθοδήγηση του Mauricio Pauly. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία υπήρξε υπότροφος των ιδρυμάτων A.G. Leventis Foundation, AGBU καθώς επίσης και του RNCM.

 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα με τους Philippe Cassard, Graham Scott, Murray McLachlan, Adam Swayne, Helen Krizos, Peter Lawson, Dina Parakhina, Dan Whieldon, Lilia Bojadjieva, Toms Ostrovskis και Γιώργο Χατζηνίκο μεταξύ άλλων. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι κάτοχος πολυάριθμων βραβείων από διαγωνισμούς πιάνου (Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, Αραφήνειο, Μαρίκας Μαντζαγριωτάκη, ΥΠΕΠΘ, Χ.Ο.Ν. κτλ.), μεταξύ των οποίων και μετάλλιο UNESCO.

 Φοίτησε στο Ωδείο Αθηνών αρχικά με τον Διονύση Μαλλούχο και στη συνέχεια με την Μαρία Ευστρατιάδη, όπου έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βραβείο και ειδική διάκριση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (με κατεύθυνση την Ακουστική και Μουσική Τεχνολογία). Επιπλέον, είναι κάτοχος πτυχίων Πιάνου, Αρμονίας και Αντίστιξης από το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας, όπου φοίτησε με υποτροφία.

 Έχει υπάρξει μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, συμμετέχοντας ως πιανίστας σε πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, πολύ συχνά έλαβε μέρος στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών “Μουσικό Μάης-Ιούνιος”, όπου τις χρονιές 2015-2017 ήταν βασικό μέλος της οργανωτικής ομάδας.

 Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος των στούντιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς επίσης και στον ραδιοφωνικό σταθμό “88.6 UP Radio”, ως παραγωγός. Δραστηριοποιείται ως καθηγητής πιάνου και έχει εργαστεί επίσης ως εκπαιδευτικός στην Α/Βάθμια εκπαίδευση.

 Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές, εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύνθεση και τη μουσική παραγωγή, ενώ έργα του έχουν ακουστεί σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και projects (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” κ.ά.). Ήταν υπεύθυνος της ηχητικής σχεδίασης της επιτυχημένης παράστασης “Οι Μούσες που Αγάπησα", με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό και με παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

 Η Έλενα Χριστοδούλου έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές αίθουσες σε τέσσερις ηπείρους: Ευρώπη, Β. Αμερική, Ασία, Β. Αφρική. Ενδεικτικά: Αυστρία (Σάλτσμπουργκ), Η.Π.Α. (Βοστώνη, Salt Lake City), Ιταλία (Ρώμη), Αίγυπτος (Όπερα Καϊρου/Αλεξάνδρειας), Η.Α.Ε. (Ντουμπάι), Ιράν (Rudaki/Vahdat Hall), Ελλάδα (Μ.Μ.Α./Μ.Μ.Θ.). Ως σολίστ έχει συμπράξει με ελληνικές και ξένες ορχήστρες. Ενδεικτικά: Wiener KammerOrchester (δ/νση Μ. Μιχαηλίδης), Ορχήστρα των Χρωμάτων (δ/νση Μ. Λογιάδης), Καμεράτα Ορχήστρα Εγχόρδων “Partenopea” (δ/νση E. Volpe), ορχήστρα δωματίου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά (καλλιτεχνική δ/νση Θ. Κερκέζος). Επίσης, έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα, τηλεόραση, καθώς και για το ελληνικό ραδιόφωνο της Βοστώνης (Αμερική).

 Έχει κληθεί από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών να ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών, αρκετοί εκ των οποίων της έχουν αφιερώσει έργα τους (Μ.Ι. Αλεξιάδης, Τ. Ρωσόπουλος), σε συνεργασία με τη πιανίστα Χ. Παντελή. Έχει δώσει σειρά από masterclasses και συναυλίες σε συνεργασία με το Tehran Art University, καθώς επίσης συμμετέχει ως καθηγήτρια στη Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία (Zeus Music Festival / Ελλάδα) που τελεί υπό την αιγίδα των Vladimir Spivakov και Vladimir Krainev International Charity Foundation. Έχει προσκληθεί ως σολίστ από πολλές πρεσβείες (όπως την σερβική πρεσβεία υπό την αιγίδα της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Γιουγκοσλαβίας) με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής αλλά και δυτικής ευρωπαϊκής μουσικής. Έχει βραβευτεί από τη φιλανθρωπική οργάνωση Lions Club για τη μουσική της συνεισφορά.

 Έχει διδάξει επιμορφωτικά σεμινάρια στο τμήμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (School of Continuing and Professional Studies) του Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Μαθητές της έχουν αποσπάσει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου (Όμιλος Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, Χ.Ο.Ν.), καθώς επίσης έχουν δώσει διπλώματα και πτυχία πιάνου λαμβάνοντας άριστες βαθμολογίες (Athenaeum, Νάκας, Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου).

 Η Έλενα Χριστοδούλου έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα παμψηφεί, 1ο βραβείο & χρυσό μετάλλιο) με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή. Αποφοίτησε από το Deree, όπου έλαβε πτυχίο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών (B.A. in Music), με Υψίστη Διάκριση. Με διαδοχικές υποτροφίες των Ιδρυμάτων Fulbright και Αλέξανδρος Ωνάσης πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Master in Piano Performance / Boston Conservatory of Music) με καθηγητή τον Michael Lewin. Ανά περιόδους έχει μελετήσει κοντά σε μεγάλους πιανίστες όπως: Leon Fleisher, Jacob Lateiner (Mozarteum/Salzburg), Aquilles delle Vigne, Nicolae Petrof. Έχει κερδίσει βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου (“Associazione Culturale Fryderick Chopin” Competition Rome, Boston Conservatory Concerto competition).

 Ο Σπύρος Σουλαδάκης, πιανίστας, καθηγητής μουσικής, δίνει πολυάριθμες συναυλίες πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι διπλωματούχος πιάνου (Άριστα και 1ο Βραβείο, Ωδείο Πειραιώς Πειραϊκού Συνδέσμου) και απόφοιτος του Royal College of Music του Λονδίνου. Έχει μαθητεύσει κοντά στους John Blakely, Nigel Clayton, Μαρίνα Κουτούβαλη και Ίντα Μαργαρίτη. Κατέχει πτυχία Φούγκας, Αντίστιξης και Αρμονίας. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές και σολίστ πιάνου (Paul Badura Skoda, Aleksandar Raichev, Pierre Boulez, Murray Perahia κ.α.) και έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκτός άλλων θεατρικές παραστάσεις, μουσικά εργαστήρια, χορωδιακά φεστιβάλ, στα οποία έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, τη σύνθεση ή διασκευή μουσικών έργων, την ενορχήστρωση, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του ως πιανίστας. Από το 2004 μέχρι και σήμερα διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε σχολεία και ωδεία της Αττικής.

 Η Κριστίν Τοκατλιάν, είναι μια δεξιοτέχνης πιανίστα που έχει λάβει εξαιρετικούς επαίνους για τις ακαδημαϊκές της διακρίσεις αλλά και τη γεμάτη πάθος ερμηνεία της. Το 2008 της απονεμήθηκε το βραβείο Ελένη Μυκονίου, από την Ακαδημία Αθηνών. Απόφοιτος του Royal College of Music (PGDip, ταξη Yu Chun Yee & Bernard Roberts), του Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ΒΑ in Music, τάξη Δημήτρη Τουφεξή) και του Εθνικού Ωδείου (Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και Πρώτο Βραβείο και Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης, τάξη Μανώλη Κοκκάλη) έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Λίβανο, την Κωνσταντινούπολη και την Αρμενία. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα κλασικών, ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών, καθώς και πειραματική μουσική. Το 2010 ερμήνευσε το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Α. Χατσατουριάν σε Α' εκτέλεση με τη ΚΟΘ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Κριστίν μεταδίδει τις γνώσεις της μέσω της διδασκαλίας, καθώς είναι επίκουρη καθηγήτρια του Μουσικού Τμήματος στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, όπως επίσης και καθηγήτρια πιάνου στο Μαιάνδριο Ωδείο. Το ενδιαφέρον της για την Αρμενική μουσική την οδήγησε στη βαθύτερη έρευνά της, στο πλαίσιο του Διδακτορικού προγράμματος στο Chichester University με θέμα διατριβής: Redefining Armenian Musical Identity, παρουσιάζοντας μελέτες σε συνέδρια στην Αθήνα, το Λονδίνο, το Βερολίνο, την Κωνσταντινούπολη και τη Λετονία. Το CD Armenian Piano Images, με έργα σύγχρονων Αρμενίων συνθετών, κάποια από αυτά σε Α' παγκόσμια εκτέλεση λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό της. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην νέα σύγχρονη δημιουργία. Η Κριστίν είναι μέλος επιτροπών εθνικών διαγωνισμών και δίνει σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι μαθητές της έχουν διακριθεί και βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

 Ο Δημήτρης Τουφεξής γεννήθηκε στην Αίγυπτο και μυήθηκε στον κόσμο της μουσικής από τον πατέρα του. Σε ηλικία 10 ετών απέσπασε διπλή υποτροφία από την περίφημη Julliard School of Music της Νέας Υόρκης όπου και ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του. Ενθουσίασε τους κριτικούς από το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον. Κέρδισε πολλές διακρίσεις και βραβεία όπως το Katherine Tuck, το βραβείο των New York Times, το Α' βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Three Rivers που επιχορηγείται από την Κρατική Ραδιοφωνία και της Συμφωνική του Πίτσμπουργκ καθώς και το βραβείο Wurlitzer (4 συνεχόμενες φορές).

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου: της Ν. Υόρκης, της Βοστόνης, του Πίτσμπουργκ, της Χονολούλου, του Σιάτλ, του Σαν Φρανσίσκο, της Φλόριντα, της Πενσυλβάνια, της Δρέσδης, του Λονδίνου, της Γιουγκοσλαβίας, της Βιέννης, του Βουκουρεστίου, της Ρωσίας, της Ταϊβάν, της Ταϋλάνδης, του Μεξικού, της Κολομβίας, της Βραζιλίας, της Κύπρου, της Αυστραλίας, της Ελβετίας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κ.α. Έχει εμφανιστεί σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, 10 φορές στο Λευκό Οίκο παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α., πάνω από 40 φορές στο Lincoln Center και αρκετές στον Ο.Η.Ε.Το 2000 εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Wigmore Hall του Λονδίνου και αργότερα πραγματοποίησε περιοδεία στη Γερμανία με τη Φιλαρμονική της Δρέσδης.

Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους μαέστρους Bernstein, Previn, Johannos, Maazel, Rudel, Katims, Fiddler, Schneider και Mehta, αλλά και με τους Sunshine, Spieth, Chung, Καρυτινό, Μιχαηλίδη, Τσιαλή και Φιδετζή.

 Ο ίδιος έχει διευθύνει με επιτυχία τη Φιλαρμονική του Βουκουρεστίου, το Bradenburg Ensemble, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Δωματίου του Λονδίνου, την Ορχήστρα Δωματίου L.V.C.O., την Ορχήστρα Δωματίου και τη Χορωδία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδoς, τις οποίες και ίδρυσε και τη Feminarte.

 Δίδαξε για πολλά έτη στο Lehigh University, το Moraνian University και για 2 έτη στο Julliard School of Music. Υπήρξε μόνιμος καλλιτέχνης – καθηγητής για 32 έτη και επίτιμος πλέον καθηγητής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδoς. Καλείται συχνά να διδάξει σε σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Έχει πραγματοποιήσει σειρά ηχογραφήσεων για το BBC στο Λονδίνο καθώς και περισσότερες από 360 τηλεοπτικές εμφανίσεις. Έχει ηχογραφήσει 5 δίσκους με τη "Musical Ηeritage" στις Η.Π.Α., 3 με τη Phillips και έναν με το "Φίλιππο Νάκα" στην Ελλάδα.

 “A splendidly equipped pianist who came through the Liszt with flying colors. He did not just hammer the notes, he played the muisic”. -The New York Times

 “He has phenomenal technique and plays with clarity and neatness and makes music. It was a grand performance”. – The Washington Post

 “A triumph for young Toufexis and a memorable event in London’s musical season” – The Times (London)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ